Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopia Tomisului „Licitația pentru valorificarea bisericii din Bugeac s-a anulat“

ro

11 Mar, 2019 10:27 1933 Marime text
Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomului, prin purtătorul de cuvânt  Eugen Tănăsescu, au anunțat că licitația pentru valorificarea bisericii din Bugeac s-a anulat.
 
„Urmare a discuțiilor purtate pe baze juridice între juriștii Arhiepiscopiei Tomisului și executorul judecătoresc, acesta a anulat licitația bisericii din Bugeac. Arhiepiscopia Tomisului va continua medierea pentru rezolvarea datoriei invocate de  creditorul parohiei Bugeac. Dacă medierea nu reușește, mergem în instanță“, a precizat Eugen Tănăsescu.
 
În ediţia din data de 4 martie, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat articolul „Situaţie fără precedent. O biserică din judeţul Constanţa a fost scoasă la vânzare. Ce spun oficialii Arhiepiscopiei (galerie foto+document)“, în care anunţam că, în data de 3.04.2019, în municipiul Constanţa, bulevardul Tomis nr. 46, la sediul BEJ Gavrilescu Alin-Mihail, va avea loc vânzarea la licitaţie publică a unui lăcaş de cult (al Parohiei Bugeac), la cererea creditoarei MSA Protect Construcţii SRL. Licitaţia va avea loc în data de 3.04.2019.

Administratorul societăţii MSA Protect Construcţii SRL, Mircea Parfene, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că a primit un răspuns „ameninţător“ de la Arhiepiscopia Tomisului. „Am primit un răspuns de la Arhiepiscopie, dat nu e semnat de arhiepiscopul Tomisului, e semnat de nişte consilieri. Aproape că mă ameninţă cu un proces, cu ceva penal, precum că vreau să vând biserica. Am de recuperat 370.000 de lei de la Parohia Bugeac, plus cheltuielile de judecată, aproape 400.000 de lei. Eu m-am întâlnit cam de 7-8 ori cu ÎPS Teodosie. Dânsul mi-a tot zis că se caută soluţii pentru rezolvarea situaţiei. I-am trimis, acum patru ani, cu confirmare de plată, o factură. Mi-au zis că se va rezolva. Eu am plătit şi impozitele la acea factură emisă. Încă 100.000 de lei în plus, a explicat Mircea Parfene.

Citește și:

Administratorul MSA Protect Construcţii SRL, firma care a început executarea silită a bisericii din Bugeac „Am primit răspuns de la Arhiepiscopia Tomisului. Aproape că mă ameninţă“

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii