Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetă a Protecției Copilului în cazul reportajului prezentat în The Sun

ro

22 Nov, 2016 14:11 1904 Marime text
Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare a demarat, astăzi, o anchetă în urma reportajului publicat de The Sun, urmând să ia măsuri dacă se constată că drepturile copiilor au fost încălcate și au fost într-adevăr exploatați.

Directorul DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoș, a declarat că încă nu au fost invocate familiile prezentate în reportaj, dar că angajații instituției, autoritățile locale și Poliția se află pe teren.

"Direcția s-a autosesizat să vedem în ce măsură părinții, că provin dintr-o familie, au încălcat drepturile copilului și în momentul în care o să finalizăm ancheta o să vedem măsurile care se impun în această situație, în funcție de interesul copilului, să vedem dacă au fost încălcate drepturi, dacă au fost supuși unei forme de abuz. Vedem ce s-a întâmplat. Deocamdată ne-am autosesizat având în vedere articolul apărut în presa internațională și împreună cu Poliția și autoritățile locale o să vedem care sunt rezultatele", a declarat Mariana Dragoș, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că vor fi luate măsuri dacă se va constata că părinți au periclitat integritatea copiilor și au fost încălcate anumite legi.

"Serviciul este pe teren. În momentul în care o să avem detalii suplimentare o să le comunicăm autorităților și tuturor celor interesați, atât cât permite legislația privind copilul. Nu ne putem pronunța ce s-a întâmplat în acea familie, responsabiliatea privind creșterea, îngrijirea copilului revin părinților în primul rând. Dacă prin acțiunile lor au periclitat integritatea fizică a copilului, alte drepturi prevăzute de legislație atunci o să luăm măsurile legale. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat", a mai spus Mariana Dragoș.

The Sun a publicat un reportaj în care prezintă situația unei familii din Carei care și-ar pune copiii la muncă și 12 ore pe zi la asamblarea unor ouă de jucărie, în schimbul unei sume modice.

Citeşte şi

The Sun
Copiii români sunt plătiţi cu 22 penny pe oră pentru a asambla jucăriile din ouăle Kinder (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii