Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accidente de muncă pe şantierul City Park Totul despre cele două firme cercetate de ITM Constanţa

ro

02 Jun, 2016 00:00 4637 Marime text


Două accidente de muncă s-au produs în zilele de 28 şi 30 mai în incinta şantierului temporar şi mobil City Park Constanţa. Este vorba despre doi angajaţi ai societăţilor Design Dan Daniel SRL şi PAB Romania SRL.
 
Pe 28 mai, în jurul orei 11.30, la SC Design Dan Daniel SRL a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă a unui lucrător. Potrivit reprezentanţilor ITM Constanţa, Toader Gojda, în timp ce efectua lucrări de amenajare-renovare, a ameţit şi a căzut, accidentându-se la nivelul toracelui şi al piciorului stâng. Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de SC Design Dan Daniel SRL, în conformitate cu prevederile Legii nr. 319/2006, cu modificările şi completările ulterioare.
 
În data de 30 mai, în jurul orei 9.20, la SC PAB România SRL, societate ce îşi desfăşoară activitatea în incinta şantierului temporar şi mobil City Park, a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă a unui lucrător. Este vorba despre Vasile Ion Burtel, care, în timpul efectuării lucrărilor de demontare a unui eşafodaj, a alunecat în gol, la circa cinci metri, accidentându-se la braţul drept. Evenimentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de SC PAB România SRL, în conformitate cu prevederile Legii nr. 319/2006, cu modificările şi completările ulterioare.
 
După finalizarea cercetărilor, ambele dosare întocmite de comisiile numite de cei doi angajatori vor fi înaintate pentru verificare şi avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa. Inspectorii de muncă vor analiza dosarele şi le vor aviza. În cazul în care se va constata că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, vor fi dispuse măsuri pentru refacerea procesului-verbal de cercetare.

Despre Design Dan Daniel SRL

Societatea, înfiinţată în anul 1997, are sediul în municipiul Oradea, strada Leonardo da Vinci. Aceasta este deţinută de Liana Gavriş, născută în 18.01.1980, în Oradea, cu 5% din capitalul social, şi Daniel Gavriş, născut pe 9.10.1972, în Brusturi, judeţul Bihor, cu 95% din capitalul social. Administratorul societăţii, care desfăşoară lucrări de vopsitorie, zugrăveli şi montări de geamuri, este Daniel Gavriş. În anul 2014, firma care a avut cinci salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 130.410 lei şi un profit net de 52.243 de lei.

Despre PAB România SRL

Firma care are sediul social în municipiul Arad, strada Iustin Marşieu, este deţinută de Dana Iuliana Sandu, născută pe 10.05.1961, în Strunga, judeţul Iaşi, cu 0,01% din capitalul social, şi Ion Sandu, născut pe 7.10.1960, în satul Horia, Tulcea, cu 99,99% din capitalul social. Administratorul firmei, care desfăşoară „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”, este Ion Sandu. Potrivit bilanţului pe anul 2014, PAB România SRL a avut 202 salariaţi, a înregistrat o cifră de afaceri de 173.545.588 de lei şi un profit net de 13.839.969 de lei.
 
Menţionăm că reprezentantul firmei Design Dan Daniel SRL, Daniel Gavriş, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că ancheta referitoare la accidentul de muncă a fost demarată şi că nu ne poate da amănunte. De la reprezentanţii celeilalte societăţi, PAB România SRL, nu am reuşit să obţinem un punct de vedere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii