Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A doua zi de Crăciun Creștinii prăznuiesc Soborul Maicii Domnului

ro

25 Dec, 2014 23:30 2660 Marime text
Imediat după Nașterea Domnului, a doua zi, in 26 decembrie, creștinii ortodocși și catolici sărbătoresc Soborul Maicii Domnului. Pentru că Maica Domnului e cea mai sfânta ființă de pe pământ, biserica a rânduit ca a doua zi de Crăciun să îi fie dedicată o sărbătoare, fiind astfel cinstite și persoanele legate de Nașterea Mântuitorului.

Sfânta Fecioară este sărbătorită, în chip special, de mai multe ori în cursul anului bisericesc, prin praznice care amintesc printre altele de nașterea sau adormirea sa, ci și de câteva momente importante din cursul vieții sale ori minuni săvârșite prin puterea ei. Cea mai veche sărbătoare închinata Maicii Domnului este Soborul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

“A doua zi de Crăciun e Soborul Maicii Domnului în calendarul bisericii. E sărbătorită cea de-a doua persoană, rolul în suită de evenimente a mântuirii neamului romanești, care a avut un rol deosebit. E cea mai sfântă ființă de pe pământ”, a aratat arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Satmarului, PS Iustin Sigheteanu.

26 decembrie este ziua în care sunt cinstite de altfel toate persoanele legate de Nașterea Domnului. “Și împreună cu ea sunt toate cetele îngerești și toți sfinții din calendar, de aceea sărbătorii I zice Soborul Maicii Domnului”, a mentionat PS Iustin Sigheteanu.

Importanța sărbătorii a fost recunoscută și oficial, drept dovada find faptul că și a doua zi de Crăciun a fost declarată zi liberă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii