Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

48 de ani de la prima operație pe cord deschis din România

ro

05 Apr, 2021 10:06 1858 Marime text
  • De atunci și până în prezent, medicina în România a continuat să săvârșească adevărate minuni, prin mâinile și priceperea unor reputați medici dedicați profesiei.

Astăzi, 5 aprilie 2021, se împlinesc 48 de ani de la efectuarea primei operații pe cord deschis din România!

Evenimentul a avut loc la data de 5 aprilie 1973, la Clinica Chirurgicală 2 din Târgu Mureș.

Echipa de medici a fost condusă de profesorul doctor Ioan Pop de Popa și din aceasta făcea parte și reputatul chirurg Radu Deac.

Operația a fost un succes, iar pacientul, care era original din Miercurea Ciuc, s-a prezentat frecvent la aniversarea evenimentului. Sursele din domeniu arată că acesta nu a știut de la început că el este primul pacient din România care suferă o astfel de intervenție.

De atunci și până în prezent, medicina în România a continuat să săvârșească adevărate minuni, prin mâinile și priceperea unor reputați medici dedicați profesiei.

Nu mai departe de luna trecută, o echipă de medici din Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sfântul Apostol Andrei” a reușit aducerea cu bine pe lume a trei bebeluși.

Cei trei nou născuți aveau greutăți cuprinse între 1,800 și 1,900 kg și au mai rămas internați în în cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul secției clinice Neonatologie.

Fericita mămică este din Tulcea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii