Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1.340 de locuri fără taxă, pentru studiile de licenţă, şi 620 de locuri pentru studii de masterat Rectorul Dănuţ Tiberius Epure - „Repartizarea locurilor fără taxă se va face în funcţie de performanţe”

ro

20 Jun, 2013 00:00 1614 Marime text
Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat cifra de şcolarizare pentru studii universitare de licenţă şi masterat alocată instituţiilor de învăţământ superior de stat în vederea admiterii în anul universitar 2013 - 2014.

Universitatea „Ovidius” din Constanţa are pentru acest an 1.340 de locuri fără taxă, pentru studiile universitare de licenţă, dintre care 23 pentru candidaţii de etnie romă. Ministerul a mai alocat 10 burse pentru studii universitare de licenţă în vederea admiterii tinerilor din Republica Moldova care au diplomă de bacalaureat obţinută în România. Cifra de şcolarizare pentru studii universitare de licenţă în vederea admiterii la studii a românilor de pretutindeni – 70, dintre care  41 cu bursă. În ceea ce priveşte cifra de şcolarizare pentru studii universitare de masterat alocată în anul universitar 2013 – 2014, Universitatea Ovidius dispune de 620 de locuri fără taxă; cifra de şcolarizare pentru studii universitare de licenţă în vederea admiterii la studii a românilor de pretutindeni – 16, dintre care 4 cu bursă. „Repartizarea locurilor fără taxă la facultăţi se va face pe criterii de transparenţă, dar şi în funcţie de performanţe. Politicile noastre manageriale sunt clar îndreptate spre încurajarea celor buni, oferindu-le logistica şi sprijinul pentru performanţă. De asemenea, vom ţine cont şi de numărul studenţilor înmatriculaţi în anul anterior. Cei care vin la Ovidius pentru prima dată găsesc campusuri moderne, spaţii de studiu adaptate procesului de învăţământ, cămine dotate corespunzător, laboratoare şi săli de curs pentru toate specializările, un corp profesoral de elită care îi aşteaptă încă de la înscriere. Ancorată în realităţile socio-economice, universitatea oferă în anul 2013 o paletă largă de specializări adaptată cererii pieţei de muncă”, a declarat rectorul Universităţii Ovidius.

Pentru admiterea 2013 la Universitatea Ovidius a fost lansat site-ul http://admitere.univ-ovidius.ro/, care cuprinde toate datele necesare candidaţilor din acest an  calendar, oferta educaţională pe facultăţi, pentru candidaţi romni, pentru candidaţi state membre UE, SEE, CE, candidaţi state terţe UE, prezentarea universităţii, regulamente de admitere, centre de nscriere, documente necesare, date de contact.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii