Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum monitorizezi eficient canalele Social Media

ro

14 Jan, 2014 16:20 2761 Marime text
Ca să poţi spune că eşti eficient în comunicare/marketing/vânzări, indiferent de canalul folosit, trebuie să ai la ce să te raportezi. Şi te raportezi în primul rând la o referinţă proprie, care reflectă activitatea ta în procesul de comunicare/marketing/vânzare şi în al doilea rând la o referinţă generală, care reflectă activitatea industriei din care faci parte, ca şi companie, sau chiar la activitatea industriei în general.

Ca să măsori eficienţa unei companii în social media trebuie să ai, deci, o referinţă stabilită în momentul în care te apuci să faci social media. Culmea e că această referinţă lipseşte de multe ori şi ajungem să ne lăudăm cu numărul de like-uri de pe pagina de Facebook. Primul pas pentru stabilirea referinţei este monitorizarea canalelor de comunicare pe care urmează să le foloseşti, după cum urmează.
Obiectivul principal în social media, pentru orice companie, este să afle ce spun oamenii/consumatorii despre produsele/serviciile sale, dar şi despre companie în general. După ce aduni toate aceste comentarii faci o analiză de sentiment, tragi linie, stabileşti un obiectiv pentru anul în curs şi începi să comunici (planul editorial face şi el parte din acest prim pas).
 
Citeşte articolului integral pe http://marketing20.ro/cum-monitorizezi-eficient-canalele-social-media.html
 
Articol scris de Alexandru Negrea
Blog: http://www.alexandrunegrea.ro
Site: http://www.marketing20.ro
Facebook: https://www.facebook.com/alexandrunegrea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii