Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uleiul de fistic este folosit la masajul pielii. Redă suplețea dermei, intră ușor in piele, oferind elasticitate pielii

ro

30 Jan, 2019 00:00 1995 Marime text
Fisticul reprezintă o sursă bogată de energie prin caloriile pe care le conține, în plus, cantitățile mari de acizi grași mononesaturați, precum acidul oleic și antioxidanții sunt foarte benefice pentru sănătate, informează Agerpres.ro .
 
Consumul regulat de fistic în dietă poate ajuta la scăderea colesterolului rău (LDL) și la creșterea nivelul de colesterol bun (HDL) în sânge, determinând reducerea riscul de accident vascular cerebral. Uleiul de fistic are culoarea chihlimbarului, este bogat în vitamina E, ușor de asimilat de către organism, benefic pentru sănătate, cu o aromă specială, foarte puternică, el poate fi folosit în salate, alături de andive, salată verde, pătrunjel, sfeclă roșie și datorită gustului plăcut.
 
Uleiul extras din boabe de fistic ajută la protejarea pielii ferind-o de de uscare. Este, de asemenea, utilizat ca ulei de bază în medicamentele tradiționale, în terapia de masaj, aromoterapie, în produsele farmaceutice, precum și în industria cosmetică. Uleiul de fistic este folosit la masajul pielii, catifelează, redă suplețea dermei, intră ușor in piele, oferind elasticitate pielii.
 
Făcând din fistic o parte componentă a meselor zilnice, asigurăm o bună parte din necesarul în vitamina E pentru organism, care protejează celulele nervoase, reduce riscul de Parkinson, contribuie la regenerarea celulară, încetinește procesul de îmbătrânire, reglează activitatea mușchilor, are efect diuretic, înlătură respirația urât mirositoare, scade nivelul glicemiei prin conținutul ridicat de carbohidrați.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii