Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sucul proaspăt de gutui face minuni în vindecarea pancreatitei

ro

21 Jan, 2019 00:00 1696 Marime text
Recunoscute pentru efectul lor astringent, remediile cu gutui sunt recomandate în cazul enterocolitelor, enteritelor (inflamație a mucoasei intestinale), dar și a diareei. Gutuia îmbunătățește digestia și ameliorează diareea, hemoragiile uterine și hemoroizii. Fructele proaspete sunt recomandate ca adjuvant în infecțiile intestinale, inclusiv cele ale colonului inferior, informează Agerpres.ro .
 
În afecțiunile ficatului și ale pancreasului, leacurile din gutui se numără printre cei mai buni aliați. Ușoara aciditate a fructelor, dar și substanțele cu efect antioxidant stimulează funcțiile hepatice și imunitatea. Mai mult, rezultatele unor studii recente din Japonia au arătat că gutuile conțin substanțe antivirale, cu rol benefic în hepatită. Cel mai bun tratament este sucul de gutui, din care se recomandă aproximativ un litru pe zi, timp de o lună — o lună și jumătate. Pe lângă suc, piureul de gutui este un alt bun protector hepatic.
 
Sucul proaspăt de gutui face minuni în vindecarea pancreatitei. În aceste cazuri se bea de trei ori pe zi câte o jumătate de pahar de suc de gutui, diluat cu jumătate de pahar de suc de mere, în cure de minimum trei săptămâni. Sucul de gutui are efecte benefice asupra activității pancreasului, fiind o alternativă excelentă a medicației clasice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii