Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Ion (USR) - „Când eşti primar, mersul la serviciu cu transportul în comun nu trebuie să fie prilej de exhibare a modestiei“

ro

27 Apr, 2019 00:00 1390 Marime text
Înainte de orice, un primar trebuie să fie manager. El nu a fost ales să demonstreze modestie, ci eficienţă, spune deputatul USR de Constanţa Stelian Ion.
 
„Că eşti primar sau vreun soi de demnitar, mersul cu transportul în comun la serviciu nu trebuie să fie prilej de exhibare a modestiei. Şi nici strânsul gunoaielor, mai ales dacă sunt rodul unor ani de neglijenţă ai administraţiei partidului tău. Ba este de-a dreptul dezonorant dacă modestia se trezeşte în tine doar în an electoral. E ruşinos să crezi că poţi prosti oamenii cu astfel de gesturi de vitrină. Pe un om pe care îl respecţi nu-l tratezi ca pe un copil, arătându-i poze colorate sau vopsind gardul.
 
Cu ce-l încălzeşte pe locuitorul urbei dacă o dată pe an se înghesuie în autobuz alături de primar? Cu ce îi este mai bine dacă-l vede pe primar că împarte diplome vârstnicilor, că umblă să dea cadouri copiilor, că scoate angajaţii primăriei la Daciada curăţeniei sau la donare de sânge?

Cetăţeanul vrea o administraţie onestă şi eficientă în gestionarea banului public, vrea trotuare şi şosele bune, vrea să se bucure de parcuri şi de spaţii verzi întreţinute, vrea să nu-l omoare cu zile birocraţia, vrea să poată munci aici, pe cont propriu sau ca angajat, şi să facă bani cum se fac în alte mari oraşe din ţară şi din Europa, vrea un oraş care să nu-i întindă nervii la maximum, ci să-i ofere oportunităţi de destindere şi de îmbogăţire spirituală.
 
Din păcate, aceste gesturi nu vin să suplimenteze îndeplinirea fişei postului, a sarcinilor de serviciu. Ele sunt menite tocmai să se substituie acestor sarcini, să ia ochii oamenilor, adică să falsifice realitatea cenuşie a unei urbe”, a scris parlamentarul constănţean pe contul său de Facebook.
 
Vă reamintim că angajaţii Primăriei Municipiului Constanţa, cei ai structurilor subordonate, împreună cu primarul Decebal Făgădău şi viceprimarii Costin Răsăuţeanu şi Dumitru Babu, au ajuns la începutul acestei săptămâni la serviciu cu autobuzele RATC Constanţa.
Demersul angajaţilor municipalităţii face parte din campania „Alege autobuzul”, demarată la începutul acestei săptămâni în care toţi cei menţionaţi se vor deplasa cu mijloacele de transport în comun la şi de la sediile instituţiilor unde îşi desfăşoară activitatea.

„Alege autobuzul“ este o campanie civică derulată de Primăria municipiului Constanţa şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanţa“, în cadrul proiectului „PORTIS (PORT-Cities: Innovation for Sustainability) - Dezvoltare durabilă prin inovare“, ce are ca scop promovarea transportului public, integral restructurat prin înnoirea bazei cu maşinile ISUZU Euro 6, şi încurajarea locuitorilor municipiului Constanţa în alegerea autobuzelor RATC în detrimentul autoturismelor personale.
 
Citeşte şi:
 
LIVE VIDEO Primarul Constanţei a ajuns la serviciu cu autobuzul RATC (galerie foto)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii