Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa vrea să înfiinţeze un compartiment de reabilitare respiratorie

ro

27 Jul, 2018 00:00 1714 Marime text
Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa îşi modifică organigrama şi statul de funcţii. Un proiect de hotărâre în acest sens este inclus pe ordinea de zi a şedinţei CJC care are loc astăzi.
 
Faţă de anul trecut, având în vedere creşterea gradului de complexitate a cazurilor tratate în unitatea sanitară, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa solicită aplicarea normativului de personal pentru medici la nivel de un medic la 11 paturi pentru Secţia Pneumologie II Adulţi, precum şi aplicarea acestui nivel de normare prin redistribuirea postului de medic specialist, gradaţia 1. Solicitarea are ca temei legal articolul 6, alin. 2 din Ordinul nr. 1224 din 2010 privind aprobarea normativelor de personal pentru asistenţă medicală spitalicească, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului Sănătăţii Publice din 2006 privind aprobarea normativelor de personal, conform căruia „numărul de posturi prevăzut la alin. (1) determinat potrivit normativului de personal la limita minimă poate fi majorat la propunerea motivată a unităţilor sanitare, cu aprobarea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru spitalele din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale, în condiţiile legii, şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate ca limită maximă în bugetul anual de venituri şi cheltuieli al fiecărei unităţi sanitare publice”.
 
De asemenea, având în vedere că în Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa există o sală de kinetoterapie, ce funcţionează la etajul II al Pavilionului Pneumologie II Adulţi, respectând suprafaţa prevăzută în legislaţie, având în dotare aparatură specifică (covor rulant, bicicletă ergometrică, aparat multifuncţional, gantere, saltele, aparate de măsurare forţă musculatură respiratorie), conducerea unităţii solicită aprobarea privind suplimentarea statului de funcţii în cadrul Secţiei Pneumologie II Adulţi cu un post de kinetoterapeut.
 
Solicitarea are ca fundament necesitatea înfiinţării, ulterior aprobării, a unui compartiment de reabilitare respiratorie, pentru care se va încheia contract de servicii medicale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa. În prezent sala de kinetoterapie funcţionează cu un kinetoterapeut, în baza unui contract de prestări servicii.
 
Astfel, faţă de anul precedent se cere majorarea cu un post a statului de funcţii, de la 246 la 247.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii