Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect în dezbatere pentru legislaţia privind cazurile de arsuri grave

ro

27 Jun, 2019 00:00 1090 Marime text

Ministerul Sănătăţii a publicat în transparenţă decizională proiectul de ordin pentru modificarea şi completarea Ordinului nr. 476/2017 privind organizarea şi funcţionarea structurilor care acordă asistenţă medicală şi îngrijirea bolnavilor cu arsuri.

Printre modificări, se numără:
Recuperarea medicală se poate desfăşura fie în secţia de Medicină Fizică şi de Recuperare a spitalului respectiv, fie, dacă starea pacientului o permite, în alte secţii de Medicină Fizică şi de Recuperare.

În anexa nr. 2 – Încadrarea cu personal la centrul pentru arşi, la punctul 2, litera e) se modifică şi va avea următorul cuprins: „alt personal din centru după caz: 1 post de medic în specialitatea medicină fizică şi de reabilitare desemnat din cadrul secţiei de Medicină Fizică şi de Reabilitate – cu experienţă în reabilitare medicală a pacienţilor cu arsuri grave, 1 post de maseur, 1 post de fiziokinetoterapeut pe tură, cu experienţă în fizioterapia pacienţilor cu arsuri grave, 1 post de psiholog, 1 post de instructor de ergoterapie, 2 posturi de brancardieri pe tură, 1 post de asistent medical specializat în managementul plăgii arse”.

În anexa nr. 5 - Criterii de internare, reinternare, transfer sau externare din centrul pentru arşi, la primul paragraf, se introduc două noi litere.

De asemenea, sunt puse în atenţia personalului specializat tabele cu şansele victimelor cu arsuri grave de a supravieţui şi paşii care trebuie urmaţi de personalul medical pentru a creşte şansele de supravieţuire ale victimelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii