Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul caz confirmat de infecţie cu virusul West Nile, din 2019! Atenţie la ţânţari

ro

23 Jul, 2019 00:00 1622 Marime text
Premieră pentru acest sezon. În urma analizelor de specialitate, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, a confirmat primul caz de infecţie cu virusul West Nile din anul 2019.

Astfel cazul a fost înregistrat la un bărbat de peste 80 de ani, cu domiciliu în judeţul Galaţi. Cel mai probabil, infecţia s-a instalat în perioada 3 iunie-18 iulie 2019.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să împiedice pătrunderea acestora în casă (plase de protecţie la ferestre), să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă/ în jurul locuinţei, să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stagnantă şi gunoiul menajer.

Un număr de 276 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile şi 42 de decese au fost înregistrate în sezonul 2018. Două decese s-au produs pe raza judeţului Constanţa, în sezonul trecut.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii