Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nectarinele au un conținut mai mic de calorii decât piersicile

ro

18 May, 2018 00:00 2176 Marime text
Nectarinele au un gust foarte asemănător cu cel al piersicilor, puțin mai acid însă. Spre deosebire de piersici, nectarinele nu trebuiesc curățate de coajă înainte de a fi consumate ori gătite.
 
Reprezintă o sursă prețioasă de betacaroten, un antioxidant care este sintetizat în organism în vitamina A. Vara, mai ales, betacarotenul este foarte important, deoarece ajută la refacerea pielii expuse la soare și prelungește durata bronzului. Betacarotenul are rol de protecție a epidermei împotriva radiațiilor solare și a cancerului cutant.
 
Datorită conținutului ridicat de vitamina C sunt recomandate persoanelor care suferă de bronșită cronică sau de astm.
 
Nectarinele au un conținut mai mic de calorii decât piersicile și sunt o sursă bună de potasiu, fosfor și fibre. Aportul de fibre ajută tranzitul intestinal și este benefic și pentru persoanele hipertensive, deoarece fibrele reglează nivelul colesterolului, scad tensiunea arterială și previn diferitele tipuri de cancer.
 
Nutrițional, există multe asemănări între cele două fructe înrudite, nectarine și piersici. Ambele conțin foarte multă vitamina C, fier și potasiu, cantități modeste de fibre, de betacaroten și puține calorii. Ambele fructe delicioase sunt înrudite cu prunele, care conțin și ele potasiu, dar mai puțină vitamina C decât suratele lor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii