Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gripa nu iartă! Mii de cazuri de gripă la nivel naţional. Judeţul Constanţa, în continuare pe locul 2 la numărul de infecţii

ro

09 Feb, 2019 00:00 1164 Marime text

Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, a elaborat raportul ultimei săptămâni analizate, respectiv intervalul 28 ianuarie - 3 februarie 2019, raportul fiind transmis la 7 februarie.
 
Astfel, conform datelor furnizate, Constanţa încă se poziţionează în topul judeţelor în ceea ce priveşte nivelul de infecţii gripale, clasându-se pe locul secund, după Bucureşti. Activitatea gripală a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate înaltă, cu extindere naţională. Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai crescută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă, iar rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate s-a menţinut la peste 60%.
 
Numărul total de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) înregistrat la nivel naţional a fost de 145.622, cu 34,5% mai mare comparativ cu cel din sezonul precedent şi cu 8,5% mai mare faţă de săptămâna trecută. S-au înregistrat 3.455 de cazuri de gripă clinică, răspândite în toată ţara.
 
Au fost înregistrate 80 de cazuri de infecţii respiratorii acute severe, cu 10 mai puţine de săptămâna trecută şi cu 47 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent. De la începutul sezonului 2018-2019 au fost înregistrate 91 de decese (până la data de 7 februarie) cu virus gripal. La momentul redactării articolului, au mai fost confirmate alte două decese, dintre care unul la Constanţa.
 
Obiectivul principal al Ministerului Sănătăţii, prin Institutul de Sănătate Publică, este reducerea numărului de cazuri severe şi decese cu gripă. Pentru judeţul Constanţa, la data de 7 februarie, erau confirmate 171 de cazuri de gripă, cu 5 decese confirmate cu virus gripal, cele mai multe subtipuri înregistrate fiind de tip A nesubtipat sau în curs de subtipare.
 
Până la data de 3.02.2019 au fost vaccinate antigripal 1.293.407 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii