Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce să consumăm carne de porc

ro

13 Jan, 2020 00:00 1202 Marime text

Carnea de porc este una dintre cele mai consumate produse din toată lumea, excepţie făcând lumea islamică, în care, din motive religioase, carnea de porc este interzisă, relatează csid.ro.


Şuncă de porc, afumătură, bacon sau cârnaţi, acestea sunt doar câteva alimente derivate din carnea de porc, consumate de majoritatea persoanelor. Fiind un aliment bogat în proteine, vitamine şi minerale, carnea de porc este ideală pentru dietele sănătoase.


Menţine masa musculară. La fel ca alte produse de origine animală, carnea de porc este cea mai bogată sursă de proteine. Odată cu înaintarea în vârstă, menţinerea masei musculare este un aspect foarte important. 
Carnea de porc și bolile de inimă, cunoscute şi ca boli cardiovasculare, sunt principala cauză a morţii premature din întreaga lume. Acestea includ tensiunea arterială, accidentele vasculare cerebrale şi atacurile de cord. Unele studii au arătat riscuri crescute în urma consumului de carne roşie, fie că este vorba de carne procesată sau nu, în timp ce altele au arătat aceste creşteri doar în cazul cărnii procesate. 


Carnea de porc mai conține tiamină sau vitamina B6 care are rol esențial în funcțiile corpului. Carnea de porc este o sursă ideală de seleniu, un mineral esențial care se regăsește și în fructe de mare, ouă și produse lactate. De asemenea, zincul este un mineral abundent în carnea de porc, ideal pentru sănătatea creierului și a sistemului imunitar.



Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii