Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:33 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie! S-au dublat cazurile confirmate de infecţie cu virus West Nile, în doar o săptămână

ro

02 Aug, 2018 00:00 1461 Marime text
Explozie de noi cazuri confirmate de infecţie cu virusul West Nile în România! În perioada 2 mai - 31 iulie s-au înregistrat 12 cazuri de infecţie, ţinând cont că, potrivit ultimului raport, care a fost dat publicităţii în urmă cu o săptămână, erau confirmate doar cinci cazuri. Două cazuri de infecţie au fost înregistrate la graniţa judeţului Constanţa, în Brăila, conform Institutului Naţional de Sănătate Publică. 
 
Distribuţia cazurilor confirmate pe genuri este următoarea: 10 bărbaţi şi 2 femei, iar raportul cazurilor pe medii de provenienţă este 7 în mediul urban şi 5 în mediul rural. În funcţie de judeţul de expunere, cazurile au fost înregistrate în judeţele: Dolj (3 cazuri), Brăila (2), Olt (2), Iaşi (1 caz), Bihor (1 caz), Bacău (1 caz), Ilfov (1 caz) şi Bucureşti (1 caz).
 
Specialiştii recomandă să se evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să se utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să se împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă, să se utilizeze substanţe insecticide, să se asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii