Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doctorul Bogdan Pană a dezvoltat aplicația Alprevia, un ajutor pentru medic și pacient. Prevenție personalizată pentru cancer sau depresie

ro

18 Nov, 2019 13:09 2529 Marime text
Doctorul Bogdan Pană, medic primar management sanitar și sănătate publică, cadru didactic la Universitatea de Medicina și Farmacie "Carol Davila" a dezvoltat aplicația Alprevia pentru a ajuta medicul, "care este într-o presiune extraordinară să livreze lucruri la o calitate bună, într-un timp scurt, dar și pacientul, care dorește să afle, ar dori să facă ceva, dar nu reușește să obțină informația relevantă, corectă și completă și își caută și alte soluții: întreabă o vecină, citește pe internet și supraviețuiește așa", citează hotnews.ro.
 
Alprevia este un software de prevenție personalizată, o aplicație care conține ghidurile de prevenție pentru boli cardiovasculare, diabet, cancere și depresie.

În cadrul consultației medicale poate introduce variabile de tipul colesterol, glicemie, circumferință abdominală sau analizele de bază care sunt esențiale în evaluarea riscului cardiovascular.

Aplicația reține fișa de prevenție și o actualizează anual, în felul acesta noi construim un registru de prevenție prin care putem să ii asigurăm pacientului o viață în zona de risc scăzut. În momentul în care vom avea datele incluse în aplicație, putem să facem studii reale, se numesc real world data, analize la nivel populațional în care vom vedea cu adevărat ce se întâmplă în zona de prevenție.

Aplicația nu culege date personale, fiecare pacient are un cod care este dat de medicul lui personal, pe care aplicația îl generează și atunci numai medicul știe care este pacientul respectiv, dar din perspectiva sănătății publice, pe noi nu ne interesează pacientul individual, ci ne interesează datele globale și asta este o parte științifică.

Dr. Bogdan Pană: „În prevenție trebuie făcute câteva lucruri obligatorii. În primul rând, trebuie făcută evaluarea de risc a pacientului, după care trebuie comunicat pacientului ce riscuri are, trebuie direcționat pacientul către analize, investigații pentru depistarea precoce a afecțiunilor și trebuie făcută educație pentru pacient”. 

Sursă: hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii