Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început sezonul infecțiilor respiratorii. Câți constănțeni au fost internați în ultima săptămână

ro

27 Nov, 2018 00:00 1283 Marime text
Toamna apar cel mai frecvent infecțiile la nivelul tractului respirator superior (nas, faringe, laringe) și al tractului respirator inferior (trahee, bronhii). Alte afecțiuni, mai grave, sunt pneumoniile și exacerbările infecțioase sau chiar de ordin alergic (astm sau BPOC). La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța s-au prezentat în ultima săptămână mai multe persoane cu simptome caracteristice afecțiunilor respiratorii. Dintre acestea, mai puțin de 10 au rămas internate pentru a evita complicațiile.
 
În perioada 19 – 25  noiembrie  2018 au fost diagnosticate în serviciul de boli infecțioase 16 cazuri de afecțiuni respiratorii, din care au fost spitalizate 8. Simptomele care pot apărea alături de dispnee: tuse, bătăi ale aripioarelor nazale, amețeală, febră, paloare (piele sau buze foarte palide) sau cianoză (colorație violacee a pielii, a buzelor sau a unghiilor), anxietate și neliniște, edem al extremităților sau mărirea de volum a abdomenului, slăbiciune, fatigabilitate și senzație de oboseală cu sau fără efort.
 
Medicii recomandă atenție sporită în această perioadă, mai ales în cazul persoanelor vârstnice și copiilor, predispuși la diverse afecțiuni. Temperaturile scăzute, umiditatea și vântul puternic pot duce la creșterea acestui risc.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii