Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanta Salariul lui Mazare, dupa taieri, 3.000 de lei

ro

06 Aug, 2010 14:03 884 Marime text

Dupa reducerile salariale din sectorul bugetar, un inspector ajunge sa incaseze doar 600 lei/luna

Edilul crede ca multi angajati vor renunta la posturile ocupate in Primarie

In urma cu doua luni, Guvernul a decis sa micsoreze cheltuielile statului, prin reducerea cu 25% a salariilor in sectorul bugetar. Avand in vedere decizia Executivului, functionarii publici din Primaria Constanta, precum si de la alte institutii ale statului, au incasat, in luna august, primul salariu mai mic cu un sfert. Ieri, dupa sedinta Consiliului Local, primarul Radu Mazare a prezentat cateva dintre salariile pe care angajatii municipalitatii le primesc, dupa micsorarea cu 25%. Daca edilul incaseaza un salariu de 3.000 de lei, viceprimarul ia 2.600 de lei, iar inspectorii, intre 450 si 650 de lei.

Mazare a declarat ca, pe fondul acestor salarii mici, exista angajati care doresc sa renunte la posturile pe care le ocupa, in prezent, in Primaria Constanta. „Sunt multi care pleaca si nu stiu cat sa le cerem, cum sa le cerem. Ieri, cand am fost la Caminul de batrani, m-a chemat directoarea, sa-mi spuna ca e o mare problema. De fapt, dumneaei se plangea ca au plecat 30 de oameni de acolo, dandu-i afara, pe ordonanta lui Boc, si ca oamenii castiga 450-500-550 de lei, toti, mai putin decat varstnicii, care au pensii si care stau la camin”, a declarat Radu Mazare. Edilul a mai precizat ca salariile prezentate includ si doua sporuri, acestea fiind aprobate prin hotarare de Consiliu Local, insa atacate de prefect, in contencios administrativ.

Primarul nu exclude ca, pe viitor, activitatea din cadrul institutiei sa fie afectata de masurile adoptate de Guvern, in aceasta vara. „S-ar putea ca anumite servicii sa fie perturbate, intarziate. Nu are cine sa lucreze la banii astia, din pacate”, a conchis Radu Mazare.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii