Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de opinie Imixtiune in actul de decizie si centralizare

ro

24 Jul, 2010 14:06 545 Marime text

Angajaţii din Primăria Constanţa stau cu sufletul la gură în aşteptarea momentului când li se va spune că nu mai este necesar ca a doua zi să vină la serviciu. Starea de incertitudine a pus stăpânire pe toţi funcţionarii din administraţia locală. În câteva primării din ţară s-a găsit o soluţie salvatoare: externalizarea serviciilor. „Alţii au avut ce să externalizeze… RADET, RAEDPP, „Confort Urban“ şi există contract pentru colectarea deşeurilor, nu există funcţiuni directe care să fie externalizate“, a declarat Decebal Făgădău, viceprimarul municipiului Constanţa. Edilul nu este de acord nici cu forma, dar nici cu spiritul ordonanţei prin care conducerea administraţiei locale trebuie să dea afară oameni care lucrează în primărie. Făgădău consideră că actul normativ este „imixtiune în actul de descentralizare şi o centralizare a deciziei“.

Pe ei, pe mama lor!

Zilele trecute, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a susţinut că administraţia locală ar fi avut banii necesari cu care să acopere salariile angajaţilor, chiar dacă nu se aplica reducerea de 25%, şi putea să menţină toţi angajaţii, fără să existe probleme în ce priveşte plata salariilor. „Autorităţile locale sunt asaltate de urmările actelor puse în operă de guvernanţi: a trebuit ca, în termen foarte scurt, să facem reduceri de personal şi preluarea unităţilor medicale. Când am preluat medicii şi asistentele din unităţile de învăţământ nu am avut cum să avem o strategie şi nici personal de specialitate care să ştie despre ce este vorba“, a susţinut Decebal Făgădău. Viceprimarul a vorbit şi despre „soluţia“ propusă de unii consilieri judeţeni privind situaţia instituţiilor de cultură aflate în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa.

Răspundere penală şi contravenţie

Reprezentanţii partidelor au „pasat pisica“, adică au susţinut ca municipalitatea să preia Opera fără ca nici măcar să se gândească la faptul că şi la Consiliul Local Constanţa se aplică aceleaşi reguli ca la Consiliul Judeţean, adică angajaţii ar fi fost daţi afară. „Sentinţa a fost semnată de Guvernul Boc… Sub presiunea penală şi a contravenţiei, am fost forţaţi să punem în aplicare măsurile OUG 63, care stabileşte răspunderi şi responsabili fără să aibă noimă. Se dau sarcini de execuţie unor aleşi locali, prefecţi, trezorerii. Sarcinile sunt imperative, dar nu se pune la dispoziţie modalitatea de aplicare în practică, în condiţiile legii“, a declarat Decebal Făgădău. În opinia viceprimarului, imixtiunea în treburile administraţiilor locale este mult mai gravă decât punerea în practică a noilor acte normative.

www.lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii