Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va continua să danseze ca Zorba Grecul Mazăre nu e convins de faptul că Băsescu va fi demis? (galerie foto)

ro

14 Jul, 2012 02:02 2464 Marime text
1_26.jpgAnunţat cu surle şi trâmbiţe şi promovat în excces în „galaxia" Facebook, primul miting de amploare organizat pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu a avut loc, vineri, la Constanţa, în Piaţa Far. Pe post de „stimulent" pentru participarea în număr mare a cetăţenilor la acest eveniment au funcţionat Viorica şi Taraful de la Clejani şi Connect - R, autorul piesei „Eu vara nu dorm".

La miting au participat aproximativ 10.000 de cetăţeni. Nu doar constănţeni, căci USL n-a reuşit să scoată în stradă 10.000 de locuitori din municipiu. Oameni au venit de peste tot din judeţ (Deleni, Ghindăreşti, Seimeni, Cumpăna, Năvodari), şi chiar şi din judeţele Brăila, Galaţi şi Călăraşi. Un miting zonal, am putea spune. La eveniment au fost prezenţi numeroşi lideri din PSD şi PNL, miniştri (Puiu Haşotti, Ecaterina Andronescu, Titus Corlăţean, cel supranumit de Mazăre „fătălău plângăcios", Corneliu Dobriţoiu, Daniel Constantin), parlamentari constănţeni (Eduard Martin, Mihai Lupu, Alexandru Mazăre, dar şi Mircea Banias, fostul lider al PDL Constanţa, „reconvertit" la doctrina PC), parlamentari din judeţele Ialomiţa şi Galaţi şi, evident, liderii PSD Constanţa, primarul Radu Mazăre şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, dar şi numeroşi funcţionari din administraţia locală şi judeţeană.

Toate bune şi frumoase, Viorica şi ai săi au făcut atmosferă, concertul a fost întrerupt pentru declaraţiile de la Cotroceni ale preşedintelui interimar Crin Antonescu pentru ca, în cele din urmă, să urce pe scena garda USL. Aproape toţi liderii, toţi parlamentarii au luat cuvântul, criticându-l în termeni duri pe preşedintele suspendat Traian Băsescu. Ca şi cum acesta din urmă ar fi fost deja demis.

Previzibil, cel mai „lejer" discurs i-a aparţinut lui Radu Mazăre care, aşa cum ne-a obişnuit în ultimul timp, nu se mai dezlipeşte de trupa de tineri şi tinere îmbrăcaţi în uniforme cu berete roşii şi bluze kaki. După ce vorbit despre conflictul pe care îl duce, de ani de zile, cu Traian Băsescu, Mazăre a declarat, nonşalant, că indiferent de rezultatul referendumului din 29 iulie el va continua să danseze: „M-a tăvălit viaţa destul. Şi dacă o ieşi şi dacă n-o ieşi, tot o să dansez ca Zorba Grecul". E loc de „dacă" în discursul lui Mazăre? E loc pentru o ezitare, oricât de mică? Unde e convingerea că preşedintele Băsescu va pleca de la Cotroceni? Unde e convingerea că USL va reuşi să dea preşedintele României?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii