Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţenii au ieşit în stradă pentru Traian Băsescu „Ponta, nu uita, asta nu e ţara ta!" (galerie foto)

ro

21 Jul, 2012 01:00 2661 Marime text
IMG_8445.jpg„Constănţenii cer demisia lui Ponta", „Spune NU dictaturii!", „Ponta, nu uita, asta nu e ţara ta!", „Jos plagiatorul", „Jos Antonescu, să vină Băsescu", „Băse, nu uita, Constanţa-i de partea ta". Acestea sunt doar o parte dintre mesajele scrise pe pancartele celor care, vineri seara, au organizat, în faţa Prefecturii Constanţa, un miting de susţinere a preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Peste 350 de persoane au luat parte la protestul organizat de PDL Constanţa împotriva intenţiei de demitere a şefului statului. La eveniment au participat Gigi Chiru, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, democrat liberalii Paul Foleanu, Senol Zevri şi Florian Constantin, dar şi deputatul Maria Stavrositu.

Susţinătorii şefului statului au cerut plecarea preşedintelui interimar Crin Antonescu de la Cotroceni, dar şi demisia primului ministru Victor Ponta. Ei au purtat măşti medicinale, dar şi şepci de marinar. Despre această iniţiativă, liderul democrat liberalilor constănţeni, Gigi Chiru, a declarat: „Este un miting care ne aduce aminte de perioada 2000 - 2004 când nouă, românilor, ne era mult mai greu să manifestăm. În Constanţa există oameni care doresc să protesteze fără scene, fără lăutari, fără bani la sân şi fără femei dezbrăcate în public. Ne luptăm pentru salvarea democraţiei în România. Tragem un semnal de alarmă cu privire la modelul de dictatură impus constănţenilor în ultimii zece ani, care se vrea multiplicat la nivel naţional de USL prin această lovitură de stat".

IMG_8446.jpgDupă ce au scandat mesaje pro Traian Băsescu şi anti USL, anti Victor Ponta şi anti Crin Antonescu, demonstranţii au păstrat cinci minute de tăcere. A fost ceea ce ei au numit un protest în tăcere.

Haiducii lui Mavrodin n-au avut succes

 

Evenimentul de vineri seară s-a derulat fără incidente. Aspect remarcabil, dacă luăm în calcul faptul că, în acelaşi interval orar, la doar 15 metri de susţinătorii lui Băsescu, au protestat şi câteva zeci de persoane care vor demiterea preşedintelui. Cei din urmă s-au manifestat în faţa sediului Consiliului Judeţean Constanţa, dar între cele două mulţimi au fost montate garduri de protecţie. La faţa locului au fost prezente efective de jandarmi, care au asigurat ordinea, pentru ca evenimentul să nu degenereze în forme de violenţă.

S-a dovedit că cele câteva zeci de persoane care au protestat anemic împotriva preşedintelui suspendat au fost „conduse" de Nicolae Mavrodin, preşedintele Asociaţiei Haiducilor. Se pare că acestuia i s-a aplicat o amendă, căci „haiducii" nu au avut autorizaţie pentru protest.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • REC 22 Jul, 2012 09:49 Tocmai asta nu au inteles Basescu si sustinatorii lui: Romania e tara tuturor romanilor, indiferent de cum au votat la un moment dat. Basescu si ai lui au crezut ca tara e numai a lor si i-au desconsiderat, mintit si saracit pe toti ceilalti. Sa-l demitem si sa vedem daca Romania va deveni tara tuturor romanilor. Daca nu, stim ce avem de facut...
  • ion 21 Jul, 2012 13:02 ponta nu uita asta nu e tara ta... e a lu base si udrea :-)))))