Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rechizitoriu DNA acuză - prim-procurorul Balaban folosea logistica şi personalul Parchetului în administrarea Trans Mondana SRL (document)

ro

20 Jun, 2015 00:00 3832 Marime text
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Constantin Balaban, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin. Magistratul este acuzat că ar fi primit, „cu titlu de mită, un viţel care avea o greutate de 70 kg după sacrificare, în valoare de 900 de lei, în schimbul soluţionării favorabile a unui dosar penal în care primii doi erau cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală“, conform DNA. În acest context, ZIUA de Constanţa prezintă rechizitoriul prin intermediul căruia prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin a fost deferit Justiţiei, cauza fiind trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa.
 
Potrivit rechizitoriului, „remiterea mitei a avut loc după ce, în data de 3 februarie 2015, Balaban Constantin, din proprie iniţiativă, a întocmit două acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpaţii Amet Viorel şi Aslan Regep-Uţă, cărora le-a aplicat două pedepse de 7 luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării acestora“.
 
„În intervalul iunie-iulie 2014, inculpatul Balaban Constantin a pretins şi primit de la inculpatul Cireaşă Marian, prin intermediar, suma de 600 de euro, după ce persoana respectivă fusese depistată, în seara zilei de 10 mai 2014, conducând un autoturism pe raza municipiului Măcin, sub influenţa băuturilor alcoolice şi având permisul de conducere anulat.
În schimbul acestei sume, prim-procurorul Balaban Constantin, care avea în supraveghere dosarul penal, s-a angajat să îl soluţioneze favorabil, în condiţiile în care se dispusese începerea urmăririi penale. În perioada august-septembrie 2014, prim-procurorul Balaban Constantin a pretins şi primit de la inculpatul Sava Teodor Liviu, prin intermediar, în incinta Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, cu titlu de mită, în mod succesiv, sumele de 550 de euro şi 700 de lei. În schimbul acestei mite, inculpatul Balaban Constantin a fost de acord cu întocmirea unei soluţii favorabile într-un dosar penal în care persoana respectivă era cercetată penal sub aspectul conducerii unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice“, conform sursei mai sus citate.
 
„În intervalul 23 iulie 2007 - 4 martie 2015, inculpatul Balaban Constantin a administrat, în fapt, o societate comercială ce avea ca asociat unic şi administrator pe soţia sa, sens în care s-a implicat direct în gestionarea relaţiilor comerciale cu alte firme, în legătură cu: obţinerea de contracte comerciale, colectarea sumelor de bani cuvenite societăţii în urma desfăşurării activităţii comerciale, asigurarea logistică a celor două autocamioane şi a celor două semiremorci deţinute de societate, organizarea contabilităţi primare a societăţii, gestionarea resurselor umane, reprezentarea societăţii în contact cu autorităţile fiscale de control“, se mai arată în rechizitoriu.
 
Procurorii Anticorupţie arată că „inculpatul Balaban Constantin nu s-a rezumat în a gestiona în afara programului de serviciu societatea (...) (n.r. Trans Mondana SRL) şi a utiliza logistica Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, implicând, totodată personalul auxiliar al acestui parchet în administrarea şi gestionarea activităţii societăţii“.
 
Firma la care fac referire procurorii ar fi SC Trans Mondana SRL, cu sediul social în localitatea Măcin. Administrator şi asociat unic al firmei este Daniela Constanţa Balaban, născută la data de 22.03.1965, în Măcin, Tulcea. Firma are ca obiect de activitate „transporturi rutiere de mărfuri“.
 
Rechizitoriul poate fi citit accesând secţiunea „Documente“.

Citeşte şi

Procurorii Anticorupţie au dat de „semnul fiarei“ în declaraţia prim-procurorului Constantin Balaban (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii