Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ce mişto ar fi! Putem să mai facem şi noi un blat?“ Pentru ce a fost arestat Roberto Ababei, director adjunct al Poliţiei Bucureşti (document)

ro

17 Oct, 2015 00:00 2782 Marime text
Roberto-Ștefan Ababei, director general adjunct al Direcţiei Generale a Poliţiei municipiului Bucureşti (DGPMB), a fost arestat preventiv. El este cercetat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.
 
În referatul propunerii de arestare, se arată că Ababei, „în datele de 14.07.2015 şi 22.07.2015, în mod direct şi pentru sine a primit sumele de 10.000 de euro, respectiv 3.000 de euro, iar ulterior, în zilele de 16 iulie 2015 şi 6 august 2015, acesta a pretins direct şi a primit în mod indirect, dar tot pentru sine, alte foloase constând în produse alimentare, de la administratorii SC (...) SRL, respectiv numiţii (...) şi (...), lăsându-i pe aceştia să creadă că, prin funcţia deţinută, are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - DGPMB, care efectuau cercetări cu privire la presupuse infracţiuni în domeniul economic săvârşite cu ocazia derulării activităţii economice a SC (...) SRL“.
 
Mai mult decât atât, Roberto-Ștefan Ababei ar fi lăsat să creadă că are influenţă asupra unui comisar-şef care conduce, îndrumă şi controlează activitatea serviciului anterior menţionat.
 
Potrivit referatului, în data de 27 august, începând cu ora 12:00, „(...) şi (...) s-au aflat în biroul comisarului-şef de poliţie Ababei Roberto Ştefan“. „Cu această ocazie ofiţerul de poliţie le-a adus la cunoştinţă că a aflat că în perioada următoare va fi promovat pe o funcţie de conducere, superioară celei pe care se află, la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Având în vedere posibila promovare a directorului general adjunct, numitul (...) îi solicită sprijinul acestuia pentru rezolvarea în mod ilegal a problemelor de natură penală ale societăţii comerciale (...) SRL“, conform sursei mai sus citate.
 
«(...): Doamne ajută! Tu îţi dai seama ce mişto ar fi? Putem să mai facem şi noi un blat?
Ababei Roberto-Ştefan: Ei, asta! Alea care se făceau erau nimicuri. Numai de-alea din… neinteligibil… păi, cum faci tu la… ciorbiţe şi încă un ardei.
(...): …(râde)…
Ababei Roberto-Ştefan: Deci, ală e… obligatoriu, îl pui acolo, că vrea omu’,
nu-l vrea… nu?
(...): …(râde)…
Ababei Roberto-Ştefan: Poate îl mai întrebi la o smântână, «vrei şi cu smântână?»
(...): …(râde)…
Ababei Roberto-Ştefan: Că la ciorba de burtă… nu mai… deci, pe bune…
(...): Da.
Ababei Roberto-Ştefan: Sau mici fără muştar…
(...): Aia e… aia e…
Ababei Roberto-Ştefan: Mai… cred că e mai… mai corect aşa spus“, potrivit referatului.
 
DNA arată că Ababei a încercat să-i „asigure pe (...) şi (...) că, după numirea sa pe o funcţie superioară, îşi va folosi influenţa derivată din respectiva funcţie pentru rezolvarea în mod favorabil a problemelor de natură penală ale celor doi“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii