Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verificarea candidaților PSD Constanța în stand-by!? Petre Dinică - ”Nu stau eu să fac anchete, noi suntem de consultare!”

ro

16 Jan, 2016 00:00 3612 Marime text
Potrivit secretarului executiv al organizației județene PSD Constanța, Cristinel Dragomir, activitatea Comisiei de etică este coordonată de Petre Dinică (n.r. directorul Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța), desemnat președinte al acestei structuri, și are în componență nouă membri din diverse domenii de activitate. Conform dispozițiilor de la nivel central, până pe 15 ianuarie a.c. această comisie trebuia să analizeze dosarele aspiranților la mandatele de primar din cele 70 de localități ale județului, candidatul pentru Primăria Constanța, în persoana lui Decebal Făgădău, fiind deja stabilit și comunicat din decembrie anul trecut.

Citește si:
Potrivit președintelui PSD Constanța, Felix Stroe, startul procesului de selecție a candidaților pentru mandatele de primari, consilieri locali și consilieri județeni ar fi demarat încă din octombrie 2015. „Nu am să tolerez niciun fel de bisericuţă, cooperativă şi promovări că mă recomandă prietenia cu X sau relaţiile cu Y. Pentru prima dată, toţi consilierii locali din comune, oraşe şi municipii vor fi discutaţi în Biroul Permanent Judeţean al PSD. Trebuie să fie oameni OK din toate punctele de vedere“, avertiza la acea vreme liderul organizației județene PSD Constanța, Felix Stroe.

Citește și: Totul sună perfect și prevestea că, cel puțin pentru PSD Constanța, alegerile locale din vară sunt un test pe care noua conducere a filialei îl tratează cu maximă seriozitate. Și asta cu atât mai mult cu cât, scrutinul respectiv va reprezenta primul examen serios pentru actualul staff al PSD Constanța.
Însă, contactat telefonic recent, președintele Comisiei județene de etică, Petre Dinică, avea să confirme că de la vorbe la fapte este cale lungă. Membrii comisiei ar fi trebuit să se întrunească pentru a analiza dosarele candidaților, dar acțiunea s-a amânat. ”Reunirea Comisiei de etică s-a amânat. Nu știu pentru ce dată. Rămâne să să hotărască membrii Biroului Permanent Județean”, a declarat Dinică.

Acesta a precizat că, în fapt, activitatea comisiei se va limita la informațiile pe care le cuprind dosarele candidaților și nu ar urma ca datele respective să fie verificate. ”Vom acționa în baza informațiilor pe care le deținem, că nu stau eu să fac anchete, cine are și cine nu are probleme. Totul va fi în baza declarațiilor pe care le dă fiecare. Dacă la candidații care vor fi stabiliți nu au apărut în presă alte informații, nu o să trimit acuma să îi cerceteze că nu este în sarcina noastră”, a menționat președintele Comisieie de etică a organizației județene PSD Constanța.

Altfel spus, dacă jurnaliștii au fost vigilenți și au descoperit inadvertențe în activitatea aspiranților la mandatele de primari sau aleși locali și județeni, și Comisia de etică va avea de lucru. În caz contrar, avizul favorabil pare că va fi dat fără niciun impediment.

Decizia stă în mâna conducerii PSD Constanța

Chiar și așa, având în vedere faptul că membrii comisiei așteaptă convocarea din partea colegilor din Biroul Permanent Județean PSD Constanța apar două variante de lucru plauzibile: ori trimit lista cu propunerilor așa cum a fost întocmită și fără verificarea dosarelor în prealabil, ori se va amâna data la care aceasta va fi înaintată la Centru. ”Nu știu să vă zic dacă se amână trimiterea listei pentru că noi nu suntem organ de conducere. Comisia are rolul de a arbitra, să zic așa, relația dintre membrii de partid și organele de conducere”, a afirmat Petre Dinică.

Pentru a liniști electoratul în privința candidaților propuși și susținuți de PSD Constanța pentru diverse poziții în administrația pulblică locală, președintele Comisiei de etică a afirmat că ”dacă sunt întrunite elementele în care Comisia să suspicionezevreun caz, vom cerceta, dacă nu, nu. V-am spus, Comisia are un rol mai subsidiar, nu principal. Organele de conducere ale organizației au decizia”, a subliniat Petre Dinică.

Și totuși, el crede că liderii județeni nu vor trimite lista candidaților PSD Constanța pentru alegerile locale din vară la Centru trecând peste verdictul comisiei. ”Probabil, mâine (n.r. sâmbătă, 16 ianuarie) mă voi întâlni cu conducerea PSD ca să stabilim când ne întrunim. Nu am avut timp până acum. Să stabilească candidații, noi ne uităm și dacă avem probleme comunicăm. Ei (n.r. referire la liderii PSD Constanța) decid, noi suntem de consultare. Când sunt probleme, comisia verifică și face o propunere conducerii. Noi nu decidem...dar se ține cont și de părerea noastră”, a concluzionat președintele Comisiei de etică a PSD Constanța, Petre Dinică. Posibila întâlnire anunţată este puţin plauzibilă, în contextul în care liderii PSD din ţară, deci inclusiv cei de la Constanţa, ar urma să participe, astăzi, la Piatra Neamţ, la Comitetul Executiv Naţional al Partidului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii