Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valeriu Stoica "PNL reintra in istorie ca o relicva"

ro

27 Aug, 2007 00:00 952 Marime text
1188155798.jpg

In contextul manipularii PNL de catre PSD, vicepresedintele PLD face previziuni sumbre referitoare la viitorul partidului din care a fost exclus.

"PNL nu este, in momentul de fata, decat instrumentul politic prin care PSD guverneaza Romania (...) PNL este o eticheta fara continut si la mana PSD", a declarat vicepresedintele PLD, Valeriu Stoica. In opinia sa, PNL va urma soarta PNTCD-ului si va reintra in istorie "ca o relicva". El a prevestit ca, dupa caderea Cabinetului Tariceanu II, PNL va intra in disolutie si "vom asista la mutatii foarte serioase in miscarea liberala". Vicepresedintele PLD sustine ca actuala conducere a PNL a ratat o sansa uriasa de a transforma un partid istoric intr-unul de viitor. "PNL a imprumutat din inventarul partidelor de stanga metode de manipulare si intoxicare. Din pacate, minciuna si ura sunt instrumentele care exprima prostia care exista astazi in PNL... aici, la Constanta, mai mult ca in alta parte", a declarat Valeriu Stoica. Afirmatia a venit si ca replica la acuzatiile ce i-au fost adresate de vicepresedintele PNL, senatorul Puiu Hasotti, conform carora el "este sforarul PLD" si urmareste debarcarea lui Theodor Stolojan. "L-am sustinut intotdeauna pe Theodor Stolojan. In 2002, m-am retras de la conducerea PNL pentru a-i lasa locul lui Theodor Stolojan. Apoi, l-am sustinut la Congresul PLD. Nu sunt chiar atat de putin inteligent pe cat ma crede PNL", a completat Valeriu Stoica.

Patriciu, artizanul motiunii

"Motiunea de cenzura este o piesa de teatru scrisa de Dinu Patriciu si interpretata cu mai multa sau mai putina maiestrie de Calin Popescu Tariceanu si Mircea Geoana", a declarat liderul PLD. El a anuntat ca parlamentarii PLD vor vota la vedere motiunea de cenzura si spera ca si democratii sa procedeze la fel. "Daca trece motiunea, cea mai buna solutie o reprezinta alegerile anticipate, pentru ca ar pune capat crizei politice. O clarificare a vietii politice ar surveni de indata ce Calin Popescu Tariceanu isi pierde functia de care pare ca s-a legat cu lanturi", a spus vicepresedintele PLD. Referitor la viitoarea formula de guvernare, Stoica vede combinatii multe insa tine la separarea dreptei de stanga. El a avansat formula PSD - PNL, care ar duce la prabusirea celor doua partide, dar "ramane de vazut daca PSD si PNL au tendinte sinucigase". Alta combinatie ar fi un Executiv PLD - PD, insa ramane de vazut daca va fi votata. Valeriu Stoica a mentionat ca PLD nu va incuraja nicio combinatie care sa dilueze granita dintre stanga si dreapta. Ca viitor premier, vicepresedintele PLD considera ca toti din staff-ul PSD si PNL s-ar oferi, iar Tariceanu nu va mai fi nominalizat. Numele vehiculate de presa au fost preluate si de Stoica, in speta: Vasile Blaga (PD) si Ioan Rus (PSD).

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii