Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vă amintiţi de propunerea de lege pentru castrarea chimică a violatorilor şi a pedofililor? Iată ce spune unul dintre iniţiatori!

ro

09 Jan, 2018 00:00 3509 Marime text
Violatorii şi pedofilii ar putea fi castraţi chimic şi în România, aşa cum se întâmplă în alte state din Europa. Asta se dorea în 2014, după ce Senatul adoptase tacit un proiect de lege privind modificarea Codului Penal, iniţiat de foştii senatori Gabriela Vrânceanu Firea, Tudor Barbu, Mihai Rogojan şi fostul parlamentar constănţean Marian Vasiliev.
 
Astfel, potrivit proiectului de lege, după articolul 220 - „Actul sexual cu un minor“ (art. 198 în vechiul Cod Penal) urma să fie introdus articolul 220 indice 1 - „Castrarea chimică“. Proiectul a ajuns şi în Camera Deputaţilor, însă aici nu s-a mai bucurat de susţinere.
 
Iată ce spune astăzi, la patru ani distanţă, unul dintre iniţiatorii proiectului, în lumina noului caz de pedofilie care a produs groază şi indignare în rândul românilor. „Privesc şocat amplele discuţii despre pedofilie şi monştrii loviţi de aceste porniri. În 2014, am iniţiat, în calitate de senator, alături de colegii mei de la acel moment Gabriela Firea, Tudor Barbu şi Ciprian Rogojan, proiectul de lege privind castrarea chimică a pedofililor. Ulterior, castrarea chimică am prevăzut-o şi pentru violatorii recidivişti. Legea a fost aprobată de Senat, după discuţii furtunoase, după conflicte cu ONG-uri apărătoare ale «drepturilor omului»... Am fost atacaţi de tot felul de părerologi şi «specialişti» care se luptau pentru drepturile la «integritate fizică» ale pedofililor. Copilaşii traumatizaţi pe viaţă şi părinţii acestora erau pentru mulţi ONG-işti o problema secundară... Inclusiv Biserica Ortodoxă Româna (pe care am invitat-o la dezbateri alături de toate cultele religioase din România) s-a pronunţat oficial în favoarea adoptării legii castrării chimice. După aprobarea din Senat, legea a plecat către Camera Deputaţilor (for decizional) şi s-a pierdut în hăţişul birocratic... Astăzi se dovedeşte câtă nevoie are această ţară de măsuri drastice“, afirmă fostul senator Marian Vasiliev.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii