Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR va depune amendament pentru ca banii din exploatarea gazelor din Marea Neagră să ajungă în pensiile românilor

ro

16 Apr, 2022 00:00 2803 Marime text
  • Proiectul noii legi offshore a fost depus în Parlament
  • USR așteaptă de la Guvern detalii despre scenariile în baza cărora au fost stabilite cifrele din proiect, dar și clarificări despre cum vor fi folosiți banii din redevențe și impozite ajunși la buget
  • USR va depune, în cadrul dezbaterilor parlamentare, amendament pentru ca banii obținuți de statul român prin exploatarea gazelor din Marea Neagră să ajungă în pensiile românilor prin Pilonul 2
 
 

Proiectul noii legi offshore a fost depus în Parlament.

USR așteaptă de la Guvern detalii despre scenariile în baza cărora au fost stabilite cifrele din proiect, dar și clarificări despre cum vor fi folosiți banii din redevențe și impozite ajunși la buget.

USR va depune, în cadrul dezbaterilor parlamentare, amendament pentru ca banii obținuți de statul român prin exploatarea gazelor din Marea Neagră să ajungă în pensiile românilor prin Pilonul 2.

 La fel de important precum scenariile luate în calcul și discuțiile cu investitorii, dacă nu chiar mai important decât acestea, este modul în care statul român intenționează să folosească banii pe care îi va obține din redevențe și impozite.

Conform proiectului de lege depus, acești bani se vor duce cu prioritate în rețelele de distribuție de gaz și către orice altceva prin decizie a Guvernului. Or, gazul din Marea Neagră este și el finit. Peste 15-20 de ani se va epuiza și el.

Valorificarea superioară a gazului în România este soluția corectă, iar USR, va depune un amendament prin care banii obținuți din exploatarea gazelor din Marea Neagră să ajungă în pensiile românilor, respectiv în Pilonul 2.

De acolo, fondurile de pensii vor investi cu prioritate în industria energetică și industria chimică, pentru ca fermierii români să aibă acces la îngrășăminte la un preț corect.
 
Legea offshore a fost și este o prioritate pentru mine și colegii din PNL. În primul rând, prin modificările pe care le aducem la legea 256, aprobată în 2018, deblocăm investițiile și, astfel, asigurăm independența energetică a României și reducem dependența de gazul rusesc., anunță Virgil Popeescu. 


Acesta a adăugat că Legea stabileşte un regim fiscal competitiv în aşa fel încât împărţirea veniturilor să se facă într-un procent aproximativ de 60% pentru statul român şi 40% pentru investitor.
 
 
PRECIZĂRI
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Virgil Popescu, după depunerea legii offshore în Parlament „Primele gaze din Marea Neagră vor ieşi în a doua partea a acestui an“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii