Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR și PLUS au fuzionat. La Constanța, conducerea noii formațiuni va fi asigurată de tandemul Remus Negoi– Sorin Iacob

ro

17 Aug, 2020 00:00 3134 Marime text
  • USR și PLUS au fuzionat, prin absorbția partidului condus de  Dacian Cioloș de către formațiunea condusă de Dan Barna
  • Congresul care trebuie să aibă loc în cel mult trei luni de la rămânerea definitivă a deciziei judecătorești
  • Urmare a fuziunii, birourile locale, judeţene, municipale şi cel naţional vor fi reunite 
  • La Constanța, conducerea noii formațiuni va fi asigurată de tandemul Remus Negoi– Sorin Iacob
  • USR - PLUS vor susține candidați unici în cadrul alegerilor autorităților administrației publice locale și al alegerilor privind Senatul și Camera Deputaților din 2020

 
USR și PLUS au fuzionat, prin absorbția partidului condus de  Dacian Cioloș de către formațiunea condusă de Dan Barna.
Cei doi fiind copreședinți ai noului USR-PLUS, până la congresul care trebuie să aibă loc în cel mult trei luni de la rămânerea definitivă a deciziei judecătorești.
USR - PLUS vor susține candidați unici în cadrul alegerilor autorităților administrației publice locale și al alegerilor privind Senatul și Camera Deputaților din 2020.
În cazul în care protocolul de fuziune nu va fi aprobat printr-o hotărâre judecătorească definitivă până la data depunerii candidaturilor la biroul electoral de circumscripție pentru alegerile privind autoritățile administrației publice locale, USR și PLUS vor forma o alianță politică sau o alianță electorală, promovând liste unice de candidați. Același lucru este valabil și în cazul alegerilor parlamentare.



Potrivit protocolului de fuziune, cel dintâi congres al USR convocat ulterior hotărârii judecătorești definitive de aprobare a fuziunii dintre USR și PLUS va dezbate prioritar următoarele direcții potențiale de amendare a Statutului USR:
  • a) criteriile de integritate, incompatibilitate și dispozițiile privind cumulul de funcții;
  • b) modalități de dezvoltare a organizării teritoriale a partidului;
  • c) instituirea unei structuri responsabile cu elaborarea de politici publice ce vor fi însușite de către partid, precum și cu asistarea reprezentanților partidului în elaborarea unor astfel de politici;
  • d) modificarea denumirii partidului în USRPLUS;
  • e) dezvoltarea mecanismelor de promovare a competenței și principiului meritocrației în alegerea/nominalizarea candidaților pentru funcții publice din partea partidului
  • f) organizarea integrării filialelor USR Tineret și Generația PLUS într-o structură comună
  • g) reorganizarea activității membrilor din Diaspora având la baza o structura care include mai multe filiale care acoperă fiecare o țară sau grupuri de țări.
Urmare a fuziunii, Birourile locale, judeţene, municipale şi cel naţional vor fi reunite. Conducerea va fi asigurată de doi copreşedinţi.
La Constanța, conducerea noii formațiuni va fi asigurată de tandemul Remus Negoi(președinte USR) – Sorin Iacob(președinte interimar PLUS).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii