Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR pune presiune pe cabinetul Orban Stelian Ion - „Guvernul îşi poate asuma răspunderea pe tema alegerii primarilor în două tururi”

ro

28 Dec, 2019 00:00 1783 Marime text

Deputatul USR Stelian Ion consideră nepotrivite ezitările PNL în legătură cu revenirea la alegerea primarilor în două tururi, în contextul în care liberalii cereau în anul 2015 Guvernului tehnocrat să adopte o ordonanţă de urgenţă în acest sens.


„Sunt nepotrivite aceste ezitări, pentru că prin 2015, PNL-ul era cel care cerea OUG pentru revenirea la alegerile în două tururi. E o corectură absolut necesară pe care, iată, în 2015, PNL-ul o cerea de la alţii, dar pe care acum ezită să o facă”, a afirmat Stelian Ion.

Parlamentarul constănţean este de părere că poate fi emisă o ordonanţă de urgenţă sau Guvernul îşi poate asuma răspunderea pe tema alegerii primarilor în două tururi. USR a cerut în repetate rânduri revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin sau chiar o asumare a răspunderii, în condiţiile în care proiectele aflate în dezbatere parlamentare nu au reuşit să fie adoptate.

 

Citeşte şi:

Liderii Alianţei 2020 USR-PLUS susţin alegerea primarilor din două tururi de scrutin

PMP vrea revenirea la alegerea primarilor din două tururi de scrutin. Campania de strângere de semnături, demarată după Paşti

Asociaţia Municipiilor nu vrea alegeri în două tururi. Primarul Decebal Făgădău consideră necesară o discuţie şi despre unificarea mandatelor

Primarul Făgădău şi-ar dori unificarea duratei mandatelor
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii