Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR îi cere preşedintelui Iohannis să sesizeze CCR „Este al treilea OUG care modifică legile justiţiei, au slăbit sistemul judiciar din toate încheieturile!“

ro

21 Feb, 2019 00:00 1434 Marime text
Uniunea Salvaţi România îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern, după o nouă modificare prin OUG a legilor justiţiei.
 
„OUG-ul lui Tudorel este un dezastru pentru justiţia din România, mai ales că nu se justifică nicio urgenţă, alta decât cea a infractorilor Dragnea şi Tăriceanu. De aceea, în faţa acestui atac furibund la adresa justiţiei din România, îi solicităm în mod ferm preşedintelui Klaus Iohannis să sesizeze CCR cu un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern, pentru că Tudorel Toader a încălcat prerogativele Parlamentului. OUG-ul adoptat decide dincolo de ceea ce a fost adoptat de către Parlament anul trecut. Se încalcă Constituţia”, a declarat deputatul USR de Constanţa Stelian Ion.
 
De asemenea, USR subliniază că este foarte important ca preşedintele României să sesizeze Comisia de la Veneţia pentru a solicita un aviz cu privire la această ordonanţă de urgenţă. Mai mult, USR se angajează să facă toate demersurile necesare pe lângă instituţiile europene astfel încât această speţă să ajungă pe masa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.
 
„CJUE poate să constate dacă prin acest OUG se încalcă sau nu tratatele Uniunii Europene şi, în caz pozitiv, dacă va constata o asemenea încălcare, într-o a doua etapă se va putea ajunge la  sancţiuni împotriva celor care au adoptat aceste reglementări nefaste. Ne aflăm în faţa unui sabotaj foarte clar la adresa activităţii Ministerului Public şi la adresa statului de drept, iar într-o asemenea situaţie se impun măsurile ferme. Este al treilea OUG care modifică legile justiţiei, au slăbit sistemul judiciar din toate încheieturile”, a subliniat deputatul USR Stelian Ion.
 
De asemenea, USR reiterează că se va folosi de toate instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a opri acest OUG nefast. Astfel, va ataca la CCR legea de aprobare a ordonanţei de urgenţă atunci când va fi adoptată de Parlamentul României şi îi va solicita Avocatului Poporului, chiar şi cu şanse minime de a acţiona, să conteste la CCR ordonanţa lui Tudorel Toader.
 
USR conchide că măsurile prevăzute în OUG vor face ca cele mai importante instituţii de justiţie din România, DNA, DIICOT, ÎCCJ, Parchetul General, să nu-şi mai poată îndeplini atribuţiile, şi, în consecinţă, cetăţenii să nu mai poată fi apăraţi în faţa atacurilor infractorilor. Locul României este în Uniunea Europeană şi acolo trebuie să rămână.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii