Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanța solicită primăriei, programul de taxare în municipiu şi staţiunea Mamaia, după anularea regulamentului parcărilor publice!

ro

17 Jun, 2020 00:00 2684 Marime text
  • În baza Legii nr. 544/2001, USR vrea să știe dacă în Primăria Constanța există preocupare pentru rezolvarea situației parcărilor publice
  • Se solicită informații despre deficitul de locuri de parcare existent în prezent în municipiul Constanţa, pe zone şi funcţiuni urbanistice
  • După anularea HCL 235/2018, USR solicită publicarea programului de taxare cu tarif orar în municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia

Constanța este un oraș sufocat de traficâ și de lipsa locurilor de parcare pentru rezidenți și pentru turiști.
Conducerea Primăriei a instituit o serie de măsuri și norme pentru parcarea autoturismelor pe raza municipiului și în stațiunea Mamaia, măsuri care au fost anulate în instanță.
“Cu toate acestea, Primăria nu are o viziune integrată asupra necesarului locurilor de parcare din Constanța, nu ia măsuri cu privire la eficientizarea traficului având în vedere fluxurile de turiști în stațiunea Mamaia și este incapabilă să genereze un plan de investiții care să rezolve, problema locurilor de parcare în oraș” – susțin reprezentanții USR Constanța.
Aceștia au revenit cu o solicitare adresată conducerii Primăriei, în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, pentru a afla în mod concret dacă în Primăria Constanța există preocupare pentru acest aspect care ne afectează pe toți.
USR cere primarului Decebal Făgădău să răspundă punctual la următoarele întrebări:
  • Care este temeiul avut în vedere pentru instituirea excepțiilor de la regulamentul privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare corespunzătoare construcțiilor cu diferite funcţiuni urbanistice?
  • Care este deficitul de locuri de parcare existent în prezent în municipiul Constanţa, pe zone şi funcţiuni urbanistice?
  • În ce zone ar vrea Primăria administrată de Făgădău să dezvolte noi proiecte de parcare şi căror funcţiuni urbanistice vor fi asociate?
  • Ţinând cont de fluxurile de turişti înregistrate în perioada de sezon estival, s-au prevăzut în documentaţia PUG al municipiului Constanţa şi staţiunii Mamaia zone speciale pe terenuri publice sau private pentru parcarea autocarelor?
  • Ce planuri de construcţie parcări există?
  • Există vreun proiect prin care să se instaleze aparate de plată pentru parcări?
  • Care este programul de taxare cu tarif orar în municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia, în prezent, în urma anulării HCL 235/2018?



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii