Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USL Constanţa a stabilit norma de reprezentare

ro

25 Apr, 2012 02:11 2072 Marime text
usl_consilii_Gheorghe_Dragomir2.jpgLiberalii nu renunţă la ideea viceprimarului, conservatorii ar putea avea reprezentanţi atât în CJC, cât şi în CL Constanţa

USL a stabilit norma de reprezentare pentru alegerile locale în Consiliul Municipal Constanţa şi în Consiliul Judeţean.

Prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat că PSD îşi va păstra în mare acelaşi număr de consilieri în ambele legislative locale. „Pentru Consiliul Judeţean, norma de reprezentare va fi 4,5 mandate - PSD, 1 - PNL. Iar pentru Consiliul Local Constanţa norma de reprezentare va fi 6 mandate - PSD, 1 - PNL", susţine Constantinescu. După calculele USL, în Consiliul Local Constanţa, din cele 27 de mandate, PSD ar putea obţine cel puţin 17 mandate de consilieri locali, iar PNL - 3, fără să se ia în calcul cele două posturi de viceprimari.

În Consiliul Judeţean, din cel 35 de mandate, PSD ar putea obţine cel puţin 19, liberalii ar putea să le păstreze pe cele şapte actuale, iar un mandat ar putea reveni Partidului Conservator, fără să se ia în calcul cele două funcţii de vicepreşedinţi.

Liberalii susţin că vor mai mult la Consiliul Local

usl_consilii_Nicusor_Constantinescu_001.jpgPrin vocea preşedintelui organizaţiei judeţene, Gheorghe Dragomir, liberalii susţin că norma de reprezentare de la nivelul Consiliului Local Constanţa nu a fost definitivată. „Am discutat cu Decebal Făgădău şi urmează să mai aibă o discuţie cu preşedintele PSD, Radu Mazăre, în următoarele zile. Noi nu am renunţat la ideea de a avea un viceprimar", a precizat Dragomir.

În privinţa judeţului, liderul liberal a apreciat că norma de reprezentare de 4,5/1 în favoarea PSD este justă. Practic, liberalii vor rămâne cu acelaşi număr de consilieri, şapte la număr. „Noi vom rămâne cu acelaşi număr de consilieri şi, din ce am înţeles că s-a discutat la nivel central, PSD va ceda un mandat de consilier Partidului Conservator", a mai spus preşedintele PNL Constanţa.

Banias confirmă: sunt discuţii pentru mandatele de consilieri

usl_consilii_Mircea_Banias_006.jpgLiderul interimar al Partidului Conservator, filiala Constanţa, Mircea Banias, a confirmat că există discuţii în acest moment pentru ca formaţiunea să primească cel puţin câte un mandat în Consiliul Judeţean, respectiv municipal. „Cunosc discuţia pentru Consiliul Judeţean, negocierile continuă la nivelul CL Constanţa, unde sperăm să avem un reprezentant", a declarat liderul conservator.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii