Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USD îşi freacă mâinile Ce deconcentrate din judeţul Constanţa vor avea şefi noi după ieşirea PNL de la guvernare

ro

26 Feb, 2014 00:00 3410 Marime text
Ieşirea liberalilor de la guvernare presupune o nouă împărţire a funcţiilor de conducere din instituţiile deconcentrate. Aşadar, noi negocieri politice, noi înţelegeri, foarte posibil, noi tensiuni. Fotoliile rămase libere odată cu destrămarea USL vor fi preluate de reprezentanţii USD: PSD, PC şi UNPR.
 
La nivelul judeţului Constanţa este însă de aşteptat ca această împărţire să nu fie tocmai echitabilă, de vreme ce surse politice susţin deja că social democraţii vor pune mâna pe cele mai importante funcţii, urmând ca noii lor colegi de alianţă, reprezentanţi ai PC şi ai UNPR, să se consoleze cu „firimiturile”.
Care sunt funcţiile de conducere în care urmează se se instaleze oameni noi? Vorbim despre Autoritatea Navală Română, condusă, în prezent, de Mihai Andrei, despre Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale, al cărui director general este liberalul Ovidiu Cupşa, dar şi despre fotoliul de subsecretar de stat din Ministerul Transporturilor, ocupat de Constantin Matei, fostul director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

Foarte probabil, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, la şefia căreia se află Dragoş Poteleanu, va avea, şi ea, un nou director, ca şi, de altfel, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, condusă de Claudiu Teliceanu.
O altă funcţie vizată acum de USD-işti este cea de vicepreşedinte al Daewoo Mangalia, funcţie din subordinea ministerului Economiei, în care liberalii l-au numit pe Paul Ilicenco.

Şi funcţia pe care o ocupă acum fostul prefect al judeţului Constanţa, Bogdan Huţucă, anume cea de director al Direcţiei Legislaţie Cod Fiscal din Ministerul Finanţelor Publice este la mare căutare.
Formula s-ar aplica şi la Oil Terminal Constanţa, condus de liberalul Sorin Ciutureanu, fost consilier judeţean PNL, dar şi la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, acolo unde director coordonator este liberalul Ciprian Hanganu, iar şef la Sucursala Energetică Port este Maria Neagu, de asemenea liberală.
Potrivit unor surse liberale, directorii PNL ai acestor instituţii sunt nemulţumiţi din cauza faptului că îşi vor pierde funcţiile de conducere. Rămâne de văzut, în acest context, câţi dintre ei vor încerca o negociere cu reprezentanţii USD. Şi pentru că vorbim despre judeţul Constanţa, putem spune clar o negociere cu PSD, de vreme ce social democraţii dictează politica şi numirile la malul mării.
Amintim cazul fostului democrat liberal Ionel Manafu care, după ieşirea de la guvernare, a trecut în barca PNL pentru a rămâne la conducerea Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu. De trecut în tabăra liberală, a trecut, dat fotoliul de director tot nu l-a putut păstra, USL schimbându-l din funcţie fără nicio ezitare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • stan 26 Feb, 2014 11:00 Dl Teliceanu a dat concurs pentru functia de director la DJST.