Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE! Servicii reciproc avantajoase Fraţii Mircea şi Emil Banias aterizează în PNL?!

ro

06 Jan, 2020 00:00 4674 Marime text


UPDATE: Foștii lideri ai Pro România, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, au fost primiți astăzi în PNL, devenind direct membri în conducerea centrală a partidului, Biroul Executiv. Alături de Constantin și Cîmpeanu, au intrat în PNL alți trei foști deputați Pro România care au votat învestirea Guvernului Orban: Mircea Banias, Damian Florea și Liviu Ioan Balint.
Potrivit președintelui PNL Constanța, Bogdan Huțucă, Mircea Banias, parlamentar de Constanța va primi potrivit protocolului o funcție de membru în Biroul Permanent Județean al PNL Constanța.

 
Pe 4 noiembrie 2019, la mai puţin de o lună de la demiterea Guvernului Dăncilă, a fost învestit executivul liberal condus de Ludovic Orban. Echipa guvernamentală propusă de Ludovic Orban a obţinut 240 de voturi favorabile din cele 233 necesare. Au votat "pentru" inclusiv social-democraţii Cristina Burciu, Eugen Gioanca şi Elena Hărătău, dar şi mai mulţi parlamentari de la Pro România - Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Mircea Banias, Emilia Meiroşu, Georgian Pop, Liviu Balint şi Damian Florea.

 
Deputatul Mircea Banias a părăsit ulterior Pro România şi se îndreaptă spre PNL. Preşedintele liberalilor constănţeni, deputatul Bogdan Huţucă, a afirmat că, cel mai probabil, Banias îi va deveni coleg de filială, decizia fiind însă una a conducerii centrale a PNL.
 
Nu se cunosc deocamdată pretenţiile lui Mircea Banias, însă cel mai probabil acesta vizează să obţină un nou mandat de parlamentar şi în legislatura 2020-2024.
 
Fratele deputatului Banias, Emil, este la un pas să îşi reia mandatul de consilier judeţean. Cum acesta a fost exclus din ALDE, reîntoarcerea în legislativul judeţean se poate face tot sub umbrela PNL. Legat de această situaţie, Huţucă a recunoscut că ipoteza ca PNL să preia majoritatea în CJC nu este de neglijat şi trebuie fructificată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii