Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un parlamentar dă socoteală alegătorilor Deputatul PSD Mircea Titus Dobre şi-a prezentat raportul de activitate

ro

16 Dec, 2013 00:00 2813 Marime text
Social democratul Mircea Titus Dobre îşi prezintă, la un an de la preluarea mandatului de parlamentar, raportul de activitate. „După un an de exercitare a funcţiei de deputat PSD, consider că a sosit momentul să arăt constănţenilor că au avut dreptate atunci când au pus ştampila pe numele meu. Au avut dreptate să aibă încredere în mine şi să mă voteze”, susţine Dobre.

Mircea Titus Dobre, deputat PSD de Constanţa în Colegiul 7 este, din septembrie 2013, secretarul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor. În prezent, constănţeanul este, din luna octombrie a acestui an, membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci.
Aşa cum se specifică în raportul său de activitate, Dobre a susţinut, de-a lungul timpului, mai multe declaraţii politice, dintre care menţionăm „Solidaritatea Parlamentului European cu România în problema vizelor de călătorie în Statele Unite ale Americii şi Canada”, „Liberalizarea pieţei muncii”, „Deblocarea integrală a fondurilor europene”, „PDL se face de ruşine în opoziţie” şi „Lupta pe fondul evaziunii fiscale”.

În ceea ce priveşte iniţiativele legislative, deputatul Mircea Titus Dobre a susţinut reglementarea activităţilor de voluntariat, „astfel încât tinerilor să le fie recunoscut ca vechime în muncă acest tip de activitate”. Totodată, parlamentarul constănţean precizează că a propus înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru certificarea şi calificarea operatorilor economici eligibili, care facilitează participarea firmelor la licitaţiile publice. „Am iniţiat o lege prin care urmărim protejarea spaţiilor verzi şi stimularea plantaţiilor intra şi extra urbane. Este un proiect care poate fi implementat cu sume mici de bani, prin stimularea pepinierelor din proximitatea oraşelor. Proiectul va fi finanţat 20% de către Ministerul Mediului, iar 80% de către consiliile locale”, susţine Mircea Titus Dobre.

Nu mai puţin important, deputatul constănţean a iniţiat o propunere legislativă privind moratoriul pentru amânarea executării silite a cetăţenilor persoane fizice din imobile cu destinaţie de locuinţă, dar a fost co-semnatar şi la proiectul de lege privind instituirea zilei de 14 noiembrie ca Ziua Dobrogei. Dintre iniţiativele legislative susţinute de Dobre menţionăm şi proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, dar şi propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii.
Mircea Titus Dobre declară va încerca, alături de ceilalţi colegi parlamentari, să identifice soluţii pentru acordarea unui ajutor real oamenilor de afaceri şi agricultorilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cosu 16 Dec, 2013 08:22 Domnul Dobre veti vota la fel si marti 17 decembrie?