Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tudose, din nou interpelat Guvernul PSD-ALDE vrea să transforme zona Techirghiol în a doua Roşie Montană a României (document)

ro

23 Nov, 2017 00:00 4248 Marime text
Lacul Techirghiol şi nămolul sapropelic cu acelaşi nume reprezintă o bogăţie naturală naţională. În 2014 s-au împlinit 115 ani de recunoaştere a lacului Techirghiol în balneologie şi, totodată, au fost recunoscute proprietăţile terapeutice ale produselor derivate.
 
La începutul secolului al XX-lea, echipe de specialişti români şi străini au studiat beneficiile tratamentului cu nămol de Techirghiol. În 1924, la Expoziţia Universală din Paris, nămolul de Techirghiol a primit medalia de aur. Chimistul român Alfons Saligny a fost primul care a studiat utilizarea terapeutică a nămolului.
 
„Guvernul PSD-ALDE vrea să transforme zona Techirghiol într-o a doua Roşie Montană a României, prin acordarea licenţelor de exploatare a nămolului de către operatorii economici“, susţine senatorul USR de Constanţa Ramona Nicoleta Dinu. Aceasta i-a cerut prim-ministrului Mihai Tudose să comunice care au fost măsurile luate de Guvernul României în vederea asigurării unei exploatări durabile a nămolului, precum şi pentru interzicerea comercializării nămolului din lac în alte ţări, cu excepţia zonelor din apropierea coastei Mării Negre. Solicitarea senatorului a luat forma unei interpelări, pe care o regăsiţi în secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
Precizăm că au mai depus interpelări pe acest subiect şi deputatul USR Stelian Ion, dar şi deputatul PNL Bogdan Huţucă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii