Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tudorel Chesoi - Negocierile PNŢCD pentru intrarea în Mişcarea Populară se fac în baza protocolului din 2009

ro

06 Mar, 2012 00:00 1640 Marime text

miscarepopularapntcd-TudorelChesoi01.jpgDin Mişcarea Populară vor face parte, din câte se pare, PDL, PNŢCD (cel puţin aripa Pavelescu) şi UNPR.

Acestora li s-ar putea adăuga asociaţiile apropiate de partid, printre care vom regăsi probabil diverse fundaţii, asociaţii şi noi republici. Astfel, singurii care ar pute conta alături de UNPR în final ar putea fi ţărăniştii.

Negocierile cu PDL, revendicate în baza unui protocol din 2009

La Congresul PNŢCD din 2009 s-a votat colaborarea cu PDL şi un protocol pentru susţinerea PDL la alegerile din 2012. Atunci, PNŢCD era condus de Marian Petre Miluţ. Între timp, la conducerea partidului s-au succedat mai multe nume, ultimul care s-a impus fiind Aurelian Pavelescu. Deşi au trecut trei ani de la acel Congres, ţărăniştii susţin că negocierile pentru aderarea la Mişcarea Populară au la bază tocmai acest protocol. „Noi, ţărăniştii, considerăm că rezoluţia din 2009 este în continuare relevantă şi ne dorim ca de aici să pornim viitoarele negocieri", susţine preşedintele PDL Constanţa, Tudorel Chesoi.

Mai rămâne însă o dilemă, la care ţărăniştii nu au deocamdată decât un răspuns de natură politică: de ce ar vrea PDL să-i bage în seamă, după ce în urmă cu ceva vreme le-a dat lovitura sub centură? Pentru imagine, pentru afilierea europeană, pentru recuperarea electoratului ţărănist, pentru credibilitate? Tudorel Chesoi crede că atât electoratul, cât şi PDL au realizat în ultimii 12 ani - perioadă în care partidul a fost în afara deciziilor - „că nu PNŢCD este vinovat pentru situaţia ţării".

Am anunţat candidat la Primărie ca să avem ce negocia cu PDL

Dan Claudiu Chirondojan, fost prefect al judeţului Constanţa şi fost secretar de stat în Ministerul Telecomunicaţiilor, pare să fie soluţia PNŢCD în cazul în care nu se va concretiza proiectul Mişcării Populare. „Avem şi candidat pentru Primărie. Prima opţiune va fi susţinerea unui candidat comun din partea Mişcării Populare, mai există şi varianta susţinerii celui mai bine plasat în sondaje. Noi am anunţat că avem candidat, tocmai pentru că retragerea lui va însemna un nou motiv de negociere cu PDL", mai susţine Chesoi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii