Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trioul Bourceanu - Mitrea - Petrescu a intrat in ringul electoral

ro

01 Nov, 2008 00:00 1061 Marime text
1225483997.jpg

Trei doamne si patru domni ravnesc la mandatul de deputat din Colegiul Uninominal nr. 8 pentru Camera Deputatilor

Peste 67 de mii de constanteni din cartierele ICIL, Coiciu, Salvare, Inel 2, Viile, Medeea, Km 4-5 si Centru 1 vor decide, pe 30 noiembrie, cine-i va reprezenta, in legislatura viitoare, in Camera Deputatilor. Competitia electorala i-a aliniat la start pe: Septimiu Bourceanu (PNL), Paloma Petrescu (PD-L), Manuela Mitrea (PSD), Ion Moraru (PRM), Tanase Culetiu (PNG-CD), Dumitru Zamfir (PPPS) si Iulia Palotai (UDMR). Infruntarea va fi grea pentru reprezentantii partidelor cu pretentii, cum e cazul celor din PNL si PD-L, avand in vedere ca se vor confrunta cu un politician experimentat - candidatul PSD -, dar si cu un electorat aflat sub dominatia echipei Mazare de opt ani. Pentru a iesi cu un scor bun, acestia trebuie sa se mobilizeze serios si sa aplice o strategie de campanie aparte, astfel incat sa castige teren in fata doamnei delegate de conducerea centrala a PSD sa castige mandatul de deputat. Cu o dubla specializare - inginer si jurist, Manuela Mitrea nu este doar sotia fostului ministru al Transporturilor din Cabinetul Nastase, liderul PSD Miron Mitrea, ci si un parlamentar aflat la al doilea mandat de deputat, care a acceptat sa se alature echipei Mazare si nu vrea sa rateze prelungirea activitatii sale in Camera Deputatilor.

Experiment in premiera

Principalii contracandidati ai Manuelei Mitrea vor fi liberalul Septimiu Bourceanu si democrat-liberala Paloma Petrescu. Absolvent al ASE-ului, Septimiu Bourceanu a reusit, la doar 27 de ani, sa devina cel mai tanar director de unitate sanitara din Romania. In octombrie 2006, el a cedat postul de consilier in cadrul Ministerului Sanatatii pentru a deveni manager al Sanatoriului Balnear din Techirghiol. Acum, profitand de decizia conducerii organizatiei judetene PNL Constanta de a-l promova si sustine in alegerile parlamentare, el va incerca sa obtina mandatul de deputat din Colegiul Uninominal nr. 8. Membru PD (actual PD-L) din 2004, Paloma Petrescu este cunoscuta electoratului de la malul marii in primul rand ca profesor de chimie si fost inspector general al Inspectoratului Scolar Constanta. Ulterior, ea a activat ca secretar de stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii, iar in prezent este expert pentru monitorizare si evaluare pentru Phare 2005 - Acces la educatie pentru grupuri dezavantajate in cadrul Ramboll Finnconsult Oy & Larive Romania. Pentru ea, scoala reprezinta imaginea comunitatii, iar problemele oamenilor din colegiul unde candideaza ii sunt cunoscute de pe vremea cand, ca sef al ISJ Constanta, cutreiera judetul in lung si in lat. Candidatura pentru un mandat de deputat este o premiera pentru Paloma Petrescu, dar asta nu o descurajeaza, cu atat mai mult cu cat stie cum decurg lucrurile in Camera Deputatilor din perioada cand era secretar de stat in MEC.

Vor aduna sau vor risipi voturi!?

Ion Moraru (PRM), Tanase Culetiu (PNG-CD), Dumitru Zamfir (PPPS) si Iulia Palotai (UDMR) isi vor incerca si ei norocul. Peremistul Moraru este consilier juridic la RAJA si, ca potential deputat, ar vrea sa se preocupe, in special, de invatamant si sanatate, desi nu are prea multe date despre cele doua domenii de activitate. La doar 28 de ani, Tanase Culetiu (PNG-CD) este absolvent al unei facultati de management financiar si contabil si prefera sa activeze "intr-un domeniu de actualitate si de perspectiva". In prezent, el este administrator in cadrul Kelloog Brown and Root (n.r. logistica si administratie in baza americana din Mihail Kogalniceanu) si, dupa implicarea in campania electorala de la locale, vrea sa testeze cum este sa fii si candidat... dar la parlamentare. In echipa candidatilor din Colegiul 8 pentru Camera Deputatilor a intrat si pensionarul Dumitru Zamfir (PPPS) si Iulia Palotai (UDMR), absolventa a Academiei de Muzica.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii