Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tineretul National Liberal solicită Guvernului să abroge noile masuri fiscale pentru că tinerii sunt primii afectați de acestea

ro

14 Nov, 2017 00:00 2122 Marime text
Tineretul Național Liberal, reunit în Biroul Executiv, a decis depunerea la Guvern a unui memorandum, semnat de membrii săi, împotriva modificărilor aduse Codului Fiscal, în condițiile în care deciziile aberante ale guvernului Mihai Tudose îi afectează pe tineri în mod direct. Mai exact, Tineretul Național Liberal și-a propus să atragă atenția asupra efectelor măsurilor de modificare a Codului Fiscal asupra tinerilor. 
 
Prin memorandumul pe care îl vor depune la Guvern, aceștia avertizează că una dintre consecințele imediate ale măsurilor adoptate va fi scăderea dramatică a salariilor celor care lucrează în IT, un domeniu cu mai bine de 60.000 de angajați, majoritatea dintre aceștia tineri. De anul viitor, toți cei care lucrează în domeniul IT vor suporta o micșorare a salariului net cu aproximativ 7%, chiar dacă angajatorii le vor majora salariile brute după transferul contribuțiilor la nivelul costului total actual. 
 
O altă aberație marca PSD-ALDE este dispoziția ca firmele cu cifra de afaceri de până la un milion de euro să plătească impozit de 1% pe cifra de afaceri, indiferent de profitabilitate. Concret, companiile vor fi nevoite să plătească impozit, chiar dacă au pierderi. TNL atrage atenția și asupra faptului că prin efectul acestor măsuri Guvernul intervine în raporturile juridice private privind munca, ceea ce este nepermis.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii