Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:12 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„This is the beginning of a beautiful friendship” Deputatul Cernea s-a întâlnit cu IPS Teodosie pentru a discuta despre legea privind finanţarea cultelor

ro

27 Apr, 2013 00:00 1702 Marime text
Deputatul Remus Cernea a declarat, ieri, la Constanţa, în cadrul unei conferinţe de presă, că a avut o întâlnire cu Înalt Prea Sfinţia Sa Arhiepiscopul Tomisului Teodosie, context în care au discutat atât pe marginea proiectului de lege privind finanţarea cultelor din România, cât şi pe cea a iniţiativei legislative legate de parteneriatul civil între persoanele heterosexuale, dar şi între cele homosexuale.

„Am răspuns invitaţiei la dialog. Mereu am afirmat că sunt un om al dialogului şi am avut o întâlnire cu Arhiepiscopul Tomisului, o întâlnire desfăşurată într-un cadrul civilizat, care ne-a permis amândurora să ne exprimăm un punct de vedere. Cred că a fost o întâlnire care reprezintă o bază pentru continuarea acestui dialog şi pentru căutarea punctelor de convergenţă”, a menţionat deputatul Colegiului 9, Remus Cernea.
Deputatul de Constanţa a afirmat, de asemenea, că a fost un dialog privat, pe care atât el, cât şi IPS şi l-au dorit şi că el a reprezentat o şansă pentru a se întâlni, pentru a se cunoaşte, pentru a-şi prezenta punctele de vedere: „Dialogul va continua, eu am întreaga deschidere de a explica şi de a clarifica propunerea pentru finanţarea cultelor. Vreau sprijinul bisericilor din România. Vreau sa continuu acest dialog”, a declarat deputatul Remus Cernea.
Tot ieri, parlamentarul a apreciat că declaraţiile precum cea pe care senatorul PNL de Constanţa Puiu Haşotti a făcut-o la adresa homosexualilor „sunt în măsură să participe la ostracizarea şi discriminarea persoanelor homosexuale”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii