Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse Portul Constanţa nu va fi listat la Bursă anul acesta

ro

26 Nov, 2013 00:00 2101 Marime text
Premierul Victor Ponta a declarat, toamna aceasta, în mai multe rânduri, că Portul Constanţa va fi listat la Bursă. Referindu-se la descentralizarea Portului Constanţa, primul ministru preciza că se va proceda ca în cazul marilor porturi europene, anume prin listare la Bursă, urmând ca Guvernul şi administraţia publică locală să deţină participaţii minoritare.

„Portul Constanţa, pentru că este atât de important pentru România, pentru toată Europa, pentru ceea ce vrem să facem, noua Cale a mătăsii, cred că trebuie să îmbine autoritate locală, autoritate centrală şi investitori privaţi”, susţinea Ponta la începutul lunii noiembrie.
Trei zile mai târziu, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, mărturisea, la finalul şedinţei Consiliului Local Municipal, că speră ca primul ministru să se ţină de cuvânt, „în virtutea relaţiilor de bărbăţie de până acum” dintre cei doi.

Amintim însă că, în luna octombrie, ministrul Transporturilor, liberala Ramona Mănescu, afirma că municipalitatea constănţeană deţine deja suficiente acţiuni din Portul Constanţa. „Autorităţile locale au 20%. Vi se pare că nu au destul? Şi mie (n.r. mi se pare că au destul”, explica demnitarul.
Rămâne, aşadar, de văzut în ce fel se va proceda în privinţa descentralizării Portului Constanţa. Cert este însă că, potrivit unor surse, listarea obiectivului la Bursă nu va avea loc anul acesta. Am încercat să aflăm şi punctul de vedere al ministrului Mănescu, dar acesta din urmă nu a răspuns. În eventualitatea în care o va face, răspunsul său va fi ulterior publicat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii