Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Ion (USR), sesizare la CE pentru acţionarea în judecată a României în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru încălcarea legislaţiei europene

ro

20 Nov, 2018 00:00 2011 Marime text
Calitatea de cetăţeni europeni ne conferă nişte drepturi pe care ar trebui să le exercităm.
Pentru apărarea statului de drept în România, deputatul USR Stelian Ion este de părere că „putem solicita Comisiei Europene să pornească demersurile pentru acţionarea în judecată a României în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pentru încălcarea legislaţiei europene şi a obligaţiilor decurgând din Tratatul de aderare, întocmai cum a procedat în cazul Poloniei”.
 
Parlamentarul mai susţine că întotdeauna „Comisia Europeană apreciază plângerile venite din partea cetăţenilor, care constituie o sursă importantă pentru detectarea încălcărilor şi a încurajat permanent formularea unor astfel de sesizări”.
 
În acest sens, deputatul USR reaminteşte că fiecare cetăţean român are la dispoziţie în acest scop un formular special online care se poate completa şi în limba română, la adresa: https://ec.europa.eu/…/report-a-br…/complaints_ro/index.html.
 
„Cu cât se trimit mai multe astfel de sesizări, cu atât cresc şansele ca problema mutilării legilor justiţiei şi a favorizării infractorilor prin modificarea legislaţiei penale să ajungă mai repede în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, la sesizarea Comisiei Europene. Eu am trimis această sesizare. Completarea şi expedierea ei durează doar câteva minute”, conchide deputatul.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii