Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Ion (USR), despre ordinul de stopare a internărilor în spitale „Cine răspunde dacă starea unui pacient non-covid se degradează sau, mai rău, acesta decedează? (document)

ro

10 Apr, 2020 00:00 4536 Marime text

Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a luat măsura interzicerii tuturor internărilor și consultațiilor medicale care nu sunt urgente - vezi secțiunea „Documente”.
Deputatul USR de Constanța Stelian Ion spune că această măsură este bună, dar incompletă. „Este bună pentru că este menită să prevină transmiterea virusului. Este incompletă pentru că nu sunt definite, pe fiecare specialitate în parte, prin protocoale clare, care sunt urgențele și care sunt cazurile ce pot fi reprogramate. Astfel, în lipsa acestor protocoale, fiecare medic va decide, de la caz la caz, care sunt urgențele și care nu.

Aceste protocoale le sunt necesare deopotrivă medicilor și pacienților. Cine va răspunde în cazul în care, în lipsa unei consultații efectuate la timp, starea de sănătate a unui pacient se degradează grav sau, mai rău, pacientul decedează? Nu am făcut nimic dacă ne punem la adăpost de coronavirus, dar murim ca urmare a unei afecțiuni oncologice, cardiologice, diabetice sau psihice. Niciun pacient nu trebuie abandonat!

Medicii nu trebuie ajutați doar cu echipamente medicale, ci și cu proceduri clare. Fac un apel către ministrul sănătății și îl rog să dispună elaborarea în regim de urgență a aceste protocoale/proceduri!”, susține parlamentarul constănțean.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii