Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Ion (USR) - „75 de zile de când iniţiativa «Fără penali în funcţii publice» este blocată de Liviu Dragnea la Camera Deputaţilor!“

ro

09 Jan, 2019 00:00 1946 Marime text
În iunie 2018, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie ce susţine întru totul mesajul iniţiativei USR, „Fără penali în funcţii publice”, care prevede ca persoanele condamnate definitiv pentru corupţie ar trebui să îşi piardă dreptul de a candida la alegeri pentru o perioadă proporţională cu gravitatea infracţiunii. 

Cu alte cuvinte, susţine deputatul USR de Constanţa Stelian Ion, „instituţiile UE gândesc ca noi, iar noi, cei 1 milion de semnatari ai iniţiativei, gândim european”.
 
În acest sens, USR a derulat anul trecut la nivel naţional proiectul civic „Fără penali în funcţii publice”. Numai la Constanţa au fost strânse peste 22.000 de semnături, însă iniţiativa nu a putut fi materializată în plan parlamentar.
 
„Astăzi se împlinesc 75 de zile de când iniţiativa «Fără penali în funcţii publice» este blocată de Liviu Dragnea la Camera Deputaţilor. Iniţiativa noastră nu a ajuns la Curtea Constituţională a României sub pretextul că angajaţii Secretariatului General nu au avut timp să copieze dosarele cu semnături, deşi acest lucru trebuia realizat încă de la finalul lunii octombrie. În aproape trei luni de zile, au copiat doar un sfert din dosare! Dragnea se gândeşte la amnistie şi graţiere şi dă în judecată Comisia Europeană ca să scape de acuzaţia de deturnare a 21 de milioane de euro, acum, când România a preluat preşedinţiei Consiliului UE, şi vrea să stopeze un eventual referendum al iniţiativei «Fără penali în funcţii publice». Schimbarea stă în puterea şi votul nostru. De noi depinde ca în viitor să nu mai avem penali care să conducă România. Ne vedem la vot pe 26 mai!”, notează deputatul USR Stelian Ion.
 
Facem precizarea că în perioada 23-26 mai a.c. au loc alegerile europarlamentare.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii