Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj pozitiv PNL îl doreşte candidat la Primăria Constanţa pe contraamiralul de flotilă Vergil Chiţac

ro

10 Dec, 2015 00:00 3123 Marime text


În perioada 14 noiembrie - 2 decembrie, la cererea Partidului Naţional Liberal, la nivelul municipiului Constanţa a fost efectuat un sondaj de opinie privind stabilirea candidatului PNL pentru Primăria municipiului Constanţa. Sondajul de opinie a fost realizat pe un eşantion reprezentativ pentru populaţia cu vârstă de peste 18 ani, fiind intervievate 1.003 persoane. Selecţia gospodăriilor şi a persoanelor intervievate a fost aleatorie. Interviurile au fost efectuate pe bază de chestionar standardizat, faţă în faţă / CAPI, la domiciliul persoanelor intervievate. Eşantionul a fost validat pe baza datelor Institutului Naţional de Statistică şi are o marjă de eroare de ±3,1%, cu o probabilitate de 95%.

În cadrul sondajului, au fost cercetaţi patru reprezentanţi ai PNL Constanţa - Robert Boroianu, Mihai Tararache, Christian Gigi   Chiru şi Fabian Iustin Roman, reprezentanţi ai   celorlalte partide politice, precum şi rectorul   Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“, contraamiral de flotilă Vergil Chiţac.
 
În urma cercetării sociologice, Vergil Chiţac obţine cea mai bună performanţă la dimensiunea de imagine. El are o bună percepţie în societate, o imagine pozitivă, întrunind cel mai mare procent de atribute de imagine asociate şi elemente de disociere. Punctul slab este notorietatea scăzută (19,5%), intenţia de vot exprimată fiind de 12,6%. Atributele şi imaginea pozitiv-neutră în comunitate asigură candidatului un potenţial mare de creştere.
 
Înscrierea oficială în competiţia electorală și programul electoral adresat tuturor constănţenilor, alături de calităţile personale, pot asigura câştigarea alegerilor pentru Primăria Constanţa, chiar dacă în acest moment candidatul PSD este mai bine plasat în sondaje, susţine copreşedintele PNL Constanţa Gheorghe Dragomir. Acesta a afirmat că Vergil Chiţac se bucură de cea mai mare favorabilitate în sondaj. Această favorabilitate se calculează ca fiind media notorietăţii şi intenţiei de vot. Totuşi, liberalii evită să precizeze care sunt procentele din dreptul candidatului PSD, Decebal Făgădău.
 
Cifrele concrete nu însoţesc poziţia oficială a partidului legată de rezultatul sondajului, ceea ce va conduce, probabil, în următoarele zile, la controverse şi comentarii pe marginea acestuia. La nivelul municipiului Constanţa, intenţia de   vot la Consiliul Judeţean Constanţa relevă un avans de 12,2 procente în favoarea PSD. Analizele şi concluziile prezentate reflectă situaţia din luna noiembrie.

Chiţac nu dezbracă deocamdată haina de rector al ANMB

Contactat telefonic pentru a comenta anunţul PNL, care-l indică în acest moment drept candidat al formaţiunii liberale la Primăria Constanţa, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ (ANMB) a precizat că, în acest moment, încă reflectă la intrarea în politică, iar un răspuns final va da în următoarea perioadă. Cât despre sondaj, Vergil Chiţac este de părere că rezultatul pozitiv al cercetării sociologilor este de fapt rezultatul muncii întregii echipe a ANMB din ultimii ani.
 
„Acest aspect pozitiv nu este clar doar meritul meu, ci al tuturor colegilor mei, iar eu sunt cunoscut şi identificat cu activitatea mea de rector al Academiei. Imaginea universităţii nu face decât să mă bucure, este o bilă albă pentru noi”, a conchis Chiţac.

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • marius 10 Dec, 2015 17:45 Domnul Chitac este un om serios, echilibrat, cu verbul la el. L-am urmarit prin diverse publicatii si pe blogul dumnalui si pot spune ca imi place cum gandeste. Punandu-l in balanta cu celelalte nume vehiculate, iertati-ma, dar e diferenta mare de tot...