Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:31 19 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Social-democraţii n-au reuşit să capaciteze interesul în jurul evenimentului Congresul PSD, o farsă pentru presa din Constanţa!

ro

19 Oct, 2015 00:00 1070 Marime text


Peste 4.000 de delegaţi social-democraţi din toată ţara au venit, duminică, în capitală pentru a-şi alege conducerea centrală şi pentru validarea preşedintelui ales duminica trecută de către 97% dintre membrii PSD, Liviu Dragnea. La Congresul Extraordinar al PSD au fost puse în joc 14 funcţii de vicepreşedinte, zece pentru bărbaţi şi patru pentru femei, înscriindu-se 15 candidaţi şi şase candidate. O bătălie interesantă se anunţa şi pentru poziţia de număr doi în partid, preşedinte executiv (vechea funcţie a lui Liviu Dragnea), unde a candidat Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor - cu care Dragnea a anunţat că va vota şi cel care avea, pe hârtie, susţinerea a 38 de filiale -, şi liderul PSD Braşov, Constantin Niţă

Lipsa de organizare duce la ocazii pierdute

Paradoxul este că lipsa de organizare consumă mai mult timp decât timpul alocat organizării propriu-zise. Deşi anunţată cu o săptămână înainte, deplasarea la Congres n-a capacitat interesul presei locale. Dacă la evenimentele anterioare, jurnaliştii erau aleşi pe sprânceană politică când venea vorba despre astfel de deplasări, PSD este condamnat la irelevanţă după epoca Mazăre. Un singur cotidian din Constanţa s-a arătat interesat să-şi trimită un reprezentant la Bucureşti, şi nici asta nu le-a ieşit social-democraţilor. Cumva, ca un paradox, cel mai organizat partid din România când vine vorba de punerea în operă a manifestaţiilor cu iz electoral a ajuns să dea rateuri taman la capitolul organizare, fiind ajutat de data asta chiar din interior. 

A treia faţă a PSD

Pe de altă parte, este adevărat şi faptul că un PSD cu un preşedinte ales aproape în unanimitate, neinteresat parcă de bătălii politice și jocuri de culise, dar care ține din tot sufletul să-și îndeplinească promisiunile cu care a obţinut votul poporului PSD-ist poate părea desuet într-un an preelectoral atât de important. Drept urmare, şi pe plan local, PSD trebuie să iasă din zona de confort şi să demonstreze că se află într-un moment de bilanț, de evaluare a performanțelor și de repoziționare pentru viitor, fiindcă altfel ar putea trece aproape neobservat la 30%.
 
Reamintim că, la sfârşitul lunii septembrie, Comitetul Executiv Județean al PSD Constanța a adoptat rezoluția pentru susținerea lui Liviu Dragnea la funcția de președinte al Organizației Naționale PSD și pentru susținerea lui Valeriu Zgonea la funcția de președinte executiv.

Rezultatele alegerilor din cadrul Congresului PSD 

Președintele executiv a fost ales Valeriu Zgonea, cu 2.582 de voturi, în timp ce, pentru aceeaşi funcţie, Constantin Niță a obținut 1.123 de voturi.
 
Cele zece posturi de vicepreședinte alocate bărbaților vor fi ocupate de Andrei Dolineaschi (3.439 de voturi), Victor Negrescu (3.162 de voturi), Georgian Pop (3.070 de voturi), Ionuț Vulpescu (2.994 de voturi), Nicolae Bănicioiu (2.983 de voturi), Mihai Tudose (2.827 de voturi), Ștefan Viorel (2.737 de voturi), Gheorghe Șimon (2.503 de voturi), Gabriel Vlase (2.436 de voturi) şi Mihai Chirică (2.339 de voturi).
 
Cele patru posturi de vicepreședinte rezervate femeilor au fost câștigate de Gabriela Firea (3.122 de voturi), Olguța Vasilescu (3.044 voturi), Ecaterina Andronescu (2.914 voturi) şi Doina Pană (1.834 de voturi).

Ti-a placut articolul?

Comentarii