Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația persoanelor în vârstă din căminele din Constanța, în atenția deputaților Cristina Dumitrache și Radu Babuș

ro

14 Sep, 2017 15:59 2128 Marime text
Deputații PSD Cristina Dumitrache și Radu Babuș au avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții Serviciului Public de Asistență Socială Constanța și cu cei ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Ca urmare a faptului că mai mulți rezidenți ai Căminului pentru persoane vârstnice, dar și susținători legali ai acestora, s-au prezentat în audiență la Cabinetele Parlamentare pentru a reclama anumite probleme pe care le ridică Legea nr. 17/2000, modificată și completată prin OUG nr. 34/2016 din 18 iunie 2016, cei doi parlamentari constănțeni au stat de vorbă cu autorităților competente pentru a găsi soluții la disfuncționalitățile apărute, din punct de vedere legislativ.

În urma acestei analize, s-a constatat că  cele mai mari probleme le ridică standardul minim de cost/lună/beneficiar, stabilit la 1982 lei și contribuția lunară de întreținere datorată de către susținătorii legali ai persoanelor vârsnice.    

Printre propunerile reprezentanților SPAS și DGASPC, Emil Mereuță și Petre Dinică, s-a regăsit scoaterea cheltuielilor cu salarizarea personalului din calculul standardului de cost.

 “ Voi discuta propunerile cu instituțiile implicate în procesul de reglementare astfel încât să vedem în ce măsură ele pot fi puse în aplicare”, a declarat Cristina Dumitrache, la finalul întâlnirii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii