Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul USR, Ramona Dinu, interpelare pe tema situației Cetății Callatis din Mangalia

ro

24 Oct, 2019 00:00 1937 Marime text

În România, monumentele istorice și siturile arheologice nu reprezintă teme de interes central pentru politicienii aflați la putere.
Atunci când politicul decide totuși să aloce fonduri către această zonă, de regulă, interesul este altul: nu acela al restaurării profesioniste, cât cel al alocării de contracte către firme prietene.
Este și cazul cetății antice Callatis, pentru reabilitarea căreia au fost puse la dispoziție nu mai puțin de 3 milioane de euro.

Primăria Mangalia a precipitat atribuirea contractului, iar proiectul tehnic nu a mai primit avizul obligatoriu al Ministerului Culturii, susține senatorul USR de Constanța, Ramona Nicoleta Dinu.
Proiectul tehnic în cauză prezenta mai multe hibe, scoase în evidență de specialiști, care au și solicitat revizuirea documentației, susține parlamentarul.

Cu toate acestea, s-au demarat lucrări în regim de urgență, care au dus la rezultate scandaloase, descrise la acea vreme de presă prin sintagma „Cetatea Callatis, distrusă prin renovare” .
În acest sens, senatoarea USR a adresat o interpelare Ministerului Culturii prin care a cerut să se dispună o evaluare amănunțită asupra situației în care se află în prezent Cetatea Callatis și să îi comunice măsurile luate pentru corectarea derapajelor din implementarea proiectului.

“Cred cu tărie că respectarea și conservarea monumentelor istorice trebuie să reprezinte un interes major în dezvoltarea politicilor centrale și locale. Și, la fel de important, mai cred că liderii politici care nu arată respect istoriei, nu sunt demni să ne conducă spre viitor”, spune Ramona Dinu.



Sursa foto. USR Constanța


Citește și:
 

Guvernul României trebuie să afle că litoralul românesc al Mării Negre nu începe şi nu se termină între graniţele staţiunii Mamaia!

Senatoarea USR Ramona Dinu invită constănţenii să voteze cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri din Dobrogea

Senatoarea USR Ramona Dinu caută soluţii legislative pentru promovarea tradiţiilor şi a obiceiurilor locale

Senatoarea Ramona Dinu îi cere socoteală lui Teodorovici Statul nu-şi mai poate recupera o parte din prejudiciul din Dosarul Retrocedărilor pentru că nu s-a constituit parte civilă (document)

Răspuns halucinant de la Ministerul Sănătăţii în privinţa secţiilor retrocedate din Spitalul Municipal Mangalia. Senatoarea Ramona Dinu continuă demersurile, iar Primăria Mangalia vrea să ofere la schimb un teren în Venus (document)

Cine cere sprijinul Ambasadei SUA! Ramona Dinu (USR), interpelare către ministrul Sănătăţii privind Spitalul Municipal din Mangalia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii